Προσωπικός Γιατρός: Αναστέλλεται μέχρι 1/12 η επιβολή αυξημένης συμμετοχής για φάρμακα και εξετάσεις

Ξεπέρασαν τα 4.000.000 οι εγγραφές πολιτών στον Προσωπικό Γιατρό

Οι εγγραφές των πολιτών στον Προσωπικό Γιατρό ξεπέρασαν σήμερα τα 4 εκατομμύρια, ένας στόχος που είχε θέσει το Υπουργείο Υγείας για το τέλος τους έτους. Δεδομένης της πολύ μεγάλης ανταπόκρισης των πολιτών το Υπουργείο έκανε γνωστό πως η επιβολή αυξημένης συμμετοχής σε όσους δεν εγγράφονται στον προσωπικό γιατρό αναστέλλεται  μέχρι την 1/12/22, όποτε και θα έχουν ενταχθεί όλες οι ειδικότητες στο θεσμό και θα υπάρχει επάρκεια γιατρών.

Δηλαδή από 1/12 οι μη εγγεγραμμένοι σε προσωπικό ιατρό, θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους. Επίσης, θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει ήδη υπογράψει την απόφαση για την ένταξη στο θεσμό του Προσωπικού Γιατρού όλων των παθολογικών ειδικοτήτων, όπως ακριβώς προβλέπει η μεταρρύθμιση, οι συμβάσεις των οποίων θα υπογράφουν τις επόμενες ημέρες και θα προστεθούν περισσότεροι γιατροί στο σύστημα.

Επομένως στις περιοχές που έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων των προσωπικών γιατρών, όπως στην Αττική, οι πολίτες μπορούν να περιμένουν έως την υπογραφή των νέων συμβάσεων με γιατρούς, κάτι που θα διασφαλίσει την επάρκεια γιατρών στο σύστημα και την ευκολότερη επιλογή τους από τους πολίτες

“Ο θεσμός του Προσωπικού Ιατρού είναι μία δωρεάν παροχή σε όλους τους πολίτες οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν Σύμβουλο Υγείας για θέματα αγωγής υγείας, πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και καθοδήγησης τους σε σοβαρά προβλήματα υγείας”, σημειώνει το Υπουργείο Υγείας.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη