Αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών για εκτός οικισμών τουριστικά καταλύματα

Σε Μύκονο και Σαντορίνη

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης (δεξιά) με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Δημήτρη Οικονόμου, στην παρουσίαση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της πολεοδομικής και χωροταξικής νομοθεσίας

Στη Μύκονο και τη Σαντορίνη αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών για τουριστικά καταλύματα –εκτός των οικισμών- μέχρι την έγκριση πολεοδομικών σχεδίων.

Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον εκσυγχρονισμό της πολεοδομικής και χωροταξικής νομοθεσίας, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα 30/7/2020 σε συνέντευξη τύπου από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Δημήτρη Οικονόμου και τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός για το συγκεκριμένο θέμα “στόχος είναι να μπει ένα φρένο στην οικοδομική δραστηριότητα αυτών των κορεσμένων περιοχών μέχρι να μπουν ξεκάθαροι κανόνες συμβατοί με τη φέρουσα ικανότητα. Οι κανόνες αυτοί θα μπουν με ειδικά πολεοδομικά σχέδια για τα δύο νησιά, που ανατίθενται στο άμεσο μέλλον από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.



Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη