Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ANDY RAIN

Για έναν μήνα αναβάλλεται η επόμενη χαλάρωση των μέτρων για την Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, επικαλούμενος την αύξηση των κρουσμάτων λόγω της νέας παραλλαγής Δέλτα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα χρησιμοποιηθεί για να ενταθεί το πρόγραμμα ανοσοποίησης του πληθυσμού.

“Πιστεύω ότι είναι λογικό να περιμένουμε λίγο ακόμα”, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Αντί για τις 21/6, όπως ήταν προγραμματισμένη, η επόμενη φάση του “ανοίγματος” θα γίνει στις 19/7.

“Σε κάποια φάση, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό”, τόνισε ο Τζόνσον, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μέχρι τις 19/7 “θα έχουμε χτίσει ένα σημαντικό τείχος ανοσίας”. Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι, λόγω της κυκλοφορίας της παραλλαγής Δέλτα, αν δεν έκανε τίποτα, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και στο επίπεδο στο οποίο ήταν κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Διαφήμιση

Με βάση το σχέδιο που είχε ανακοινώσει ο Τζόνσον τον Φεβρουάριο, οι περισσότεροι περιορισμοί θα αίρονταν στις 21/6, θα άνοιγαν δηλαδή πλήρως οι παμπ, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Αυτό τώρα θα γίνει στις 19/7. “Όπως έχουν τα πράγματα και με βάση τις ενδείξεις που βλέπω τώρα, έχω την πεποίθηση ότι δεν θα χρειαστούμε περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες”, είπε ο πρωθυπουργός.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού θα επιταχυνθεί, μειώνοντας το χρονικό διάστημα μεταξύ της χορήγησης των δύο δόσεων, από τις 12 εβδομάδες που είναι σήμερα στις 8 για τα άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών.

Η κατάσταση θα εξεταστεί και πάλι στις 28/6. Ένας εκπρόσωπος του Τζόνσον είπε όμως ότι θεωρείται απίθανο να χαλαρώσουν τα μέτρα νωρίτερα από τις 19/7.

Το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία καταγράφηκαν 7.742 νέα κρούσματα της Covid-19 και 3 θάνατοι. Ο Τζόνσον επισήμανε ότι τα κρούσματα αυξάνονται περίπου κατά 64% την εβδομάδα, ενώ αυξάνεται επίσης και ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Η παραλλαγή Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, πιστεύεται ότι είναι κατά 60% πιο μεταδοτική από το προηγούμενο στέλεχος του νέου κορονοϊού που κυριαρχούσε μέχρι τώρα στη Βρετανία και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here