Αναβάλλεται για τις 30/12 ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές

Ακούστε το άρθρο

Δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα ο ανοικτός διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών τετραετούς διάρκειας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στη διαύγεια της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής ορίστηκε για την Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, ώρα 10:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία ακυρώθηκε έπειτα από προσφυγή ναυτιλιακής εταιρείας κατά συγκεκριμένων όρων του διαγωνισμού, οδηγώντας σε αναγκαστική αναβολή.

Η συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη για την τετραετία ανέρχεται στα 668 εκατ. ευρώ, από 148 εκατ. ευρώ ετησίως προηγουμένως στα 167 εκατ. ευρώ ετησίως, με στόχο να καλυφθούν οι πραγματικές λειτουργικές ανάγκες του δικτύου άγονων γραμμών. Το τελικό κόστος ανά σύμβαση θα διαφοροποιείται ανάλογα με την κατηγορία των πλοίων που θα επιλεγούν, καθώς τα νεότευκτα και τεχνολογικά πιο σύγχρονα σκάφη συνεπάγονται υψηλότερο μίσθωμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη