Αναβλήθηκαν οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία λόγω τεχνικών προβλημάτων

Την απόφαση να αναβληθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε πολλά εκλογικά σημεία.

Για φιάσκο για το οποίο υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο, μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως «η σημερινή εικόνα δεν τιμά τη Νέα Δημοκρατία». «Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους που πρέπει να αναζητηθούν και να παραιτηθούν» επισήμανε.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα του κόμματος και προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου και πρότεινε να αναλάβει προσωρινή πρόεδρος του κόμματος η Μαριέττα Γιαννάκου. Επίσης, ζήτησε να ορίσει η κ. Γιαννάκου κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο που δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία και να διασφαλιστεί η διαδικασία για την εκλογή προέδρου της ΝΔ.

Την αναβολή των εκλογών ζήτησε νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προειδοποιώντας ότι αν δεν γίνει δεκτή η εισήγησή του δεν θα είναι υποψήφιος. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Αδωνις Γεωργιάδης επέμεναν στη διεξαγωγή των εκλογών σήμερα.

Τα τεχνικά προβλήματα που οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών ήταν γνωστά εδώ και ημέρες. Όπως καταγγέλλεται, η εταιρεία που ανέλαβε τη διαδικασία δεν κατάφερε να περάσει το λειτουργικό σύστημα στους φορητούς υπολογιστές, ενώ απουσίαζαν ακόμα και χειριστές των μηχανημάτων.

Το πρωί της Κυριακής σε ορισμένα εκλογικά σημεία ξεκίνησε η διαδικασία χειρόγραφα. Ωστόσο, μεταξύ των υποψηφίων και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής υπήρχε συμφωνία να διακοπεί η ψηφοφορία και να μη συνεχιστεί χειρόγραφα, όπως το 2009, σε περίπτωση που διακοπεί η λειτουργία του μηχανογραφικού ελέγχου των ψηφοφόρων, λόγω φόβων για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Πηγή: www.in.gr


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη