Ανέπαφη βιομετρική ταυτοποίηση επιβατών σε αεροδρόμια της Γερμανίας

Την ανάπτυξη μιας διαλειτουργικής πλατφόρμας βιομετρικής ταυτότητας και ταυτοποίησης ολοκλήρωσε πρόσφατα η αεροπορική συμμαχία Star Alliance, με την οποία θα βελτιωθεί σημαντικά η ταξιδιωτική εμπειρία για τους επιβάτες των προγραμμάτων τακτικών πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών της.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η πλατφόρμα Star Alliance Biometrics προάγει το όραμα των αεροπορικών εταιρειών της Star Alliance να προσφέρουν στους επιβάτες μια ενιαία και απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία, ενισχύοντας παράλληλα την αξία της πιστότητας στο ταξιδιωτικό της οικοσύστημα.

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa (LHG), η Lufthansa (ιδρυτικό μέλος της Star Alliance) και η SWISS, θα είναι οι πρώτες αεροπορικές εταιρείες που θα χρησιμοποιούν την υπηρεσία Star Alliance Biometrics για επιλεγμένες πτήσεις από τον Νοέμβριο, και για τον σκοπό αυτό, ειδική υποδομή εγκαθίσταται στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, επιδιώκοντας να διασφαλίσει λειτουργικά οφέλη και για τις δύο τοποθεσίες.

Τα μέλη του προγράμματος τακτικών επιβατών Miles & More της Lufthansa και της SWISS που επιλέγουν την προαιρετική υπηρεσία της βιομετρικής ταυτοποίησης, θα μπορούν να περνούν από τις πύλες λέγχου ασφαλείας και τις πύλες επιβίβασης ανέπαφα, πρακτική που αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο ασφάλειας υγείας και υγιεινής στην εποχή του Covid-19. Σε συμμόρφωση με την απαίτηση υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, δεν απαιτείται αφαίρεση της μάσκας για τον έλεγχο βιομετρικών στοιχείων. Η διαδικασία ταυτοποίησης λειτουργεί για επιβάτες που φορούν μάσκες.

Η υπηρεσία Star Alliance Biometrics έχει δημιουργηθεί με βάση το λογισμικό της πλατφόρμας διαχείρισης ταυτότητας και βιομετρικών στοιχείων NEC I: Delight της NEC Corporation. Αυτή η υπηρεσία διατίθεται χωρίς κόστος σε επιβάτες του προγράμματος Miles & More που έχουν συναινέσει στην κοινοποίηση των βιομετρικών δεδομένων τους στους εμπλεκόμενους φορείς της επιλογής τους, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία

Ακολουθώντας μερικά εύκολα βήματα στο κινητό τους μέσω ενός συνδέσμου στην εφαρμογή Lufthansa.app, οι επιβάτες Miles & More έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην υπηρεσία. Οι επιβάτες που εγγράφονται καλούνται να τραβήξουν μια selfie, να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους με το διαβατήριό τους και να επιλέξουν τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια για τα οποία θέλουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

Άπαξ και εγγραφούν, οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα βιομετρικά τους δεδομένα απεριόριστα, στα συνδεδεμένα σημεία επαφής οποιουδήποτε συμμετέχοντος αεροδρομίου, όποτε ταξιδεύουν με αεροπορική εταιρεία μέλος της Star Alliance που χρησιμοποιεί την υπηρεσία Star Alliance Biometrics.

Προστασία και ασφάλεια δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα, όπως η φωτογραφία και άλλα στοιχεία ταυτοποίησης, κρυπτογραφούνται και αποθηκεύονται με ασφάλεια στην πλατφόρμα. Ευθύς εξαρχής, το σύστημα έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Η αποθήκευση προσωπικών δεδομένων περιορίζεται στο ελάχιστο – για παράδειγμα, δεν αποθηκεύονται ονόματα επιβατών.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη