Ανοίγει η αυλαία του Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Το τετραήμερο 8-11 Σεπτεμβρίου 2022 είναι εορταστικό για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, καθώς θα διεξάγεται το Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο είναι ο 10ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC).

Το “Ράλλυ των Θεών” πραγματοποιείται για δεύτερη διαδοχική χρονιά επί ελληνικού εδάφους με επίκεντρο τη Λαμία και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδικές διαδρομές σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και -γι’ ακόμη μια φορά- στο Ολυμπιακό Στάδιο. Υπενθυμίζεται ότι υπερειδική στο ΟΑΚΑ διεξήχθη τόσο στο Ακρόπολις του 2005, όσο και σε αυτό του 2006.

Με το ενδιαφέρον των φιλάθλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τον ελληνικό αγώνα του WRC να είναι δεδομένο και “ζεστό” από πέρυσι, το Ράλλυ Ακρόπολις καλείται να επιβεβαιώσει τον θρυλικό χαρακτήρα του, προκειμένου να “κλείσει” θέση στο διεθνές καλαντάρι και μετά το 2023, χρονιά κατά την οποία θα βρίσκεται εκ νέου στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπως είχε ανακοινωθεί κατά τον περυσινό τερματισμό στη Λαμία.

Στο φετινό Ράλι Ακρόπολις έχουν δηλώσει συμμετοχή 70 αυτοκίνητα από 31 χώρες, τα οποία καλούνται να κάνουν το καλύτερο δυνατό στις 16 ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Το αγωνιστικό μέρος του Ράλλυ Ακρόπολις αρχίζει απόψε (8/9) το βράδυ με την υπερειδική στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ την Παρασκευή θα διεξαχθούν έξι ειδικές διαδρομές (Λουτράκι 1 & 2, Χαρβάτι, Δάφνη, Λιβαδειά, Βωξίτες. Ακολουθούν το Σάββατο άλλες έξι ειδικές (Πύργος 1 & 2, Περιβόλι 1 & 2, “Ταρζάν” 1 & 2) και την Κυριακή θα διεξαχθούν οι τελευταίες τρεις ειδικές (Ελευθεροχώρι 1, Ελάτια – Ρεγγίνι και Ελευθεροχώρι 2), με τις οποίες θα ολοκληρωθεί ο αγώνας, αφού ομάδες και οδηγοί διανύσουν 303,30 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη