Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 60-64 και 75-79 ετών

Τις επόμενες ημέρες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19 και οι πολίτες ηλικίας 60-64 και 75-79 ετών. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα για τους 60-64 ετών ανοίγει την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και για τους 75-79 την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 60-64 ετών θα κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca, οι πρώτες 45.000 δόσεις του οποίου παρελήφθησαν σήμερα και αναμένονται κι άλλες τις επόμενες ημέρες. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις 15 Φεβρουαρίου και ανάμεσα στην 1η και 2η δόση θα μεσολαβούν 12 εβδομάδες.

Εκτιμάται πως οι ηλικιακές ομάδες των 60-64 και 75-79 ετών αφορούν περίπου 1.000.000 πολίτες και πως ο εμβολιασμός τους θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Μάρτιο, οπότε θα πάρουν σειρά οι υπόλοιπες ομάδες βάσει των κριτηρίων προτεραιοποίησης που έχει θέσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Επιχειρησιακά, θα αναπτυχθούν δυο παράλληλα συστήματα για το κλείσιμο των ραντεβού, το υπάρχον και ένα ακόμα που θα αφορά στη διενέργεια εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca. Τα δύο συστήματα δεν θα διασταυρώνονται. Δηλαδή, κάποιος πολίτης που είναι άνω των 75 ετών θα μπορεί να κλείσει ραντεβού μόνο σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ οι πολίτες της κατηγορίας 60-64 ετών θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα με εμβόλια AstraZeneca και όχι στα εμβολιαστικά κέντρα των υπόλοιπων κατηγοριών.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 410.000 πολίτες, αριθμός που αναλογεί σε ποσοστό 3,9% του πληθυσμού.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη