Ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα χριστουγεννιάτικων ειδών

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε γνωστό ότι από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών. Η πώληση των χριστουγεννιάτικων ειδών θα επιτρέπεται πλέον και από τα σούπερ μάρκετ.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας αυτών των καταστημάτων θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή 4/12, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως τα καταστήματα τα οποία δραστηριοποιούνται στην αγορά των εποχικών ειδών είναι συνολικά 110 και θα ανοίξουν από την ερχόμενη Δευτέρα με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας.

Όπως διευκρίνισε, “η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να ανοίξει τα αμιγώς εποχικά καταστήματα. Αυτά και μόνο. Όχι γενικώς όλα τα καταστήματα που πουλάνε και χριστουγεννιάτικα είδη”. Και συμπλήρωσε πως “αν πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε μεγαλύτερο ρίσκο θα ανοίγαμε όλα τα καταστήματα που έχουν, μεταξύ άλλων, και εποχικά είδη. Ανοίγουμε αποκλειστικά αυτά που έχουν μόνο εποχικά είδη και πρέπει να δουλέψουν τώρα. Μιλάμε για ανθρώπους που αν δεν πουλήσουν αυτές τις ημέρες, θα ξαναπουλήσουν του χρόνου”.

Ο κος Γεωργιάδης ανέφερε επίσης: “καταλαβαίνω ότι δυσαρεστώ τα άλλα καταστήματα που πουλούν εποχικά είδη, αλλά δεν μπορούμε να καταδικάσουμε ανθρώπους στην οικονομική καταστροφή”.

Απαντώντας στο ερώτημα πότε θα ανοίξει η αγορά, είπε ότι με 2.000 κρούσματα είμαστε μακριά από το άνοιγμά της, συμπληρώνοντας πως “ο αριθμός των κρουσμάτων και των κατειλημμένων ΜΕΘ πρέπει να είναι τέτοιος που σε ένα τρίτο κύμα το σύστημα υγείας να μπορεί να αντέξει και να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη