22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άνοιξε η αυλαία για τη φετινή World Travel Market – Παρούσα και η Σαντορίνη

Share

Με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να δίνει και φέτος δυναμικό “παρών”, άνοιξε σήμερα (5/11) τις πύλες της η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση διεθνώς World Travel Market, στο εκθεσιακό κέντρο ExCeL, στο Λονδίνο. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου συγκεντρώνοντας τα βλέμματα και το ενδιαφέρον της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Όπως τόνισε σε δήλωσή του, από το Λονδίνο όπου βρίσκεται ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, παγκόσμιοι τουριστικοί προορισμοί, οφείλουν να βρίσκονται εκεί που διαμορφώνονται οι τάσεις και λαμβάνονται οι αποφάσεις του παγκόσμιου τουρισμού.

Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος στο περίπτερο της Σαντορίνης. Μαζί του ο εκπρόσωπος του Δήμου Θήρας κ. Λ. Μπελλώνιας και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Μ. Καραμολέγκος

Με μια εμφάνιση αντάξια ενός παγκόσμιου τουριστικού προορισμού, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξασφάλισε και φέτος κάτω από την “ομπρέλα” της τη συμμετοχή και παρουσίαση 21 νησιών, 21 προορισμών που υπόσχονται ισάριθμες διαφορετικές ταξιδιωτικές εμπειρίες στους επισκέπτες τους. Σε ένα εντυπωσιακό χώρο που μεταφέρει το νησιώτικο τοπίο, τα χρώματα και την αισθητική του στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, προβάλλονται τα νησιά Αμοργός, Άνδρος, Αντίπαρος, Αστυπάλαια, Ίος, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κύθνος, Κως, Λειψοί, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Πάτμος, Ρόδος, Σαντορίνη, Σέριφος, Σύρος, Τήνος, Φολέγναδρος, καθώς και η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναδεικνύει στο Λονδίνο και τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019. Στο πλαίσιο αυτό, σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, θα ετοιμάσουν και θα παρουσιάσουν στο κοινό της WTM παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας αγνά προϊόντα της περιοχής και τις καλύτερες πρώτες ύλες από τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές.

Παράλληλα, για πρώτη φορά στις διεθνείς τουριστικές αγορές θα παρουσιαστεί από τον ΣΕΤΚΕ το “Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου”, σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο (6/11) στο περιθώριο της έκθεσης.

Η διεθνής τουριστική έκθεση “World Travel Market” ξεκίνησε τη λειτουργία της για πρώτη φορά το 1980 με 221 εκθέτες από 40 χώρες και 9.000 εμπορικούς επισκέπτες. Τριάντα εννέα χρόνια αργότερα συνεχίζει τη δράση της με 5.000 εκθέτες από 182 χώρες και περιφέρειες, καθώς και περισσότερους από 51.000 συμμετέχοντες.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη