Άνοιξε η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Μηνύματα προς τους υποψήφιους από τον Δήμαρχο Θήρας και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας άνοιξε σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τη σχέση τους με την ανάγνωση βιβλίων και τον ρόλο της στη γενικότερη διαχείριση του προσωπικού τους χρόνου. Την Τετάρτη 17/6 θα εξεταστούν στο επόμενο μάθημα που είναι τα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) ή τα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Αύριο Τρίτη 16/6 θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας). Στη συνέχεια, την Πέμπτη 18 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (‘Αλγεβρα), που είναι, επίσης, μάθημα Γενικής Παιδείας. Θα ακολουθήσουν, από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου, οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

Φυσικά, όπως σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μετά την εμφάνιση του κορονοϊού και την άρση του lockdown, στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ισχύουν μέτρα προστασίας. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική. Ωστόσο, είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες. Ακόμη, σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Όπως, ήδη, ισχύει στο σχολικό περιβάλλον μετά την άρση του lockdown, θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών, με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Επίσης, τα εξεταστικά κέντρα θα τηρούν τους κανόνες του ΕΟΔΥ και για την καθαριότητα.

Α. Σιγάλας: “Η σημερινή πρόκληση είναι μία από τις πολλές που θα βρείτε μπροστά σας”

Με την ευκαιρία της σημερινής πρεμιέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας απευθύνει το παρακάτω μήνυμα στους υποψήφιους.

Αγαπητά μας παιδιά.

Με τη συμμετοχή σας στη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων, που ξεκινούν σήμερα, δίνετε την πρώτη σημαντική μάχη της ζωής σας. Διεκδικείτε την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σ’ έναν καινούργιο “κόσμο” γνώσης και νέων εμπειριών.

Γνωρίζουμε ότι διαγωνίζεστε μέσα σε αντίξοες, από κάθε άποψη, συνθήκες. Αφήστε το άγχος έξω από την αίθουσα των εξετάσεων και με νηφαλιότητα, αυτοσυγκέντρωση, ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, κατακτήστε το στόχο σας.

Η σημερινή πρόκληση είναι μία από τις πολλές που θα βρείτε μπροστά σας, στη διαδρομή της ζωής σας. Είναι σημαντικό να ανταποκριθείτε με επιτυχία, δεν είναι όμως το άπαν. Η επιτυχία και η ευτυχία στη ζωή εξαρτάται και από πολλά άλλα πράγματα.

Θέλω να γνωρίζετε ότι σ’ αυτή σας τη δοκιμασία, εκτός από τις οικογένειές σας και τους δασκάλους σας, είμαστε κι εμείς δίπλα σας.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία, ευόδωση των προσπαθειών σας, εκπλήρωση των προσδοκιών σας και κυρίως υγεία και δύναμη.

Γ. Χατζημάρκος: “Αγαπήστε την επιτυχία, είναι κίνητρο, είναι δύναμη προόδου, είναι εκπλήρωση ονείρων”

Στο δικό του μήνυμα προς τους μαθητές που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρει:

Επιτυχία είναι να αγαπάς τον εαυτό σου, να αγαπάς αυτό που κάνεις, να αγαπάς τον τρόπο που το κάνεις. Βάλτε στόχους, αγαπήστε τους, πιστέψτε τους, υπερασπιστείτε τους, παλέψτε γι αυτούς. Αγαπήστε την επιτυχία, είναι κίνητρο, είναι δύναμη προόδου, είναι εκπλήρωση ονείρων. Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που σήμερα ξεκινούν, αλλά και για κάθε μεγάλη ή μικρή πρόκληση που επιφυλάσσει η ζωή.

Η κρίση της πανδημίας που διανύουμε, είναι μια τέτοια πρόκληση και ταυτοχρόνως – ένα μάθημα ζωής. Το ότι σήμερα βρίσκεστε στις εξεταστικές αίθουσες, είναι η απόδειξη, ότι ξέρετε να εντοπίζετε την πρόκληση στις δυσκολίες, ότι δεν εγκαταλείπετε τους στόχους σας, ότι  αγαπάτε την επιτυχία, ότι δεν  φοβάστε, ότι πιστεύετε στο μέλλον και το διεκδικείτε!

Είμαι υπερήφανος γι αυτή τη νέα γενιά! Μέρες όπως η σημερινή, ακόμη περισσότερο!

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη