Άνοιξε η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας για μαθητές Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για περισσότερους από 100.000 υποψήφιους όλων των κατηγοριών. Δείτε τα θέματα εδώ.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να επεξεργαστούν το θέμα των προσδοκιών της νέας γενιάς για το μέλλον, θεματική ενότητα που διδάσκεται και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, τα σημερινά θέματα κρίνονται βατά. Οι λεξιλογικές και υφολογικές ασκήσεις αντλούνται με σχετική ευκολία από τα κείμενα αναφοράς, ενώ στο θέμα της παραγωγής λόγου ζητείται να παραθέσουν την προσωπική τους γνώμη για τα εφόδια που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις του μέλλοντος, καθώς και οι δράσεις με τις οποίες θα μπορούσαν να βελτιώσουν έναν διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο.

Αύριο, Τρίτη 15/6, στον στίβο των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπαίνουν και οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Μηνύματα και ευχές για καλή επιτυχία στους μαθητές της Σαντορίνης που διαγωνίζονται από σήμερα στις Πανελλαδικές Εξετάσεων έστειλαν ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Στεφανάκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θηραϊκή Πολιτεία” Νίκος Ζώρζος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” Μανόλης Ορφανός και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΑΠΠΟΣ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη