Άνοιξε η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ευχές από Γ. Λεονταρίτη και Θ. Λειβαδάρου για καλή επιτυχία

Οι μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων έκαναν ποδαρικό σήμερα (6/6), με το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις Οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια θα πάρουν αύριο (7/6) τη σκυτάλη, για να εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι μαθητές που λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις είναι 104.965, οι οποίοι διεκδικούν μία από τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τις ευχές τους προς τους υποψήφιους μαθητές και μαθήτριες έστειλαν με μηνύματά τους ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κος Γιώργος Λεονταρίτης και η Έπαρχος Θήρας κα Θεώνη Λειβαδάρου.

[adning id="140783"]


Μήνυμα Γ. Λεονταρίτη
“Στο θολό, γκρίζο, ασταθές πολιτικό-οικονομικό περιβάλλον είστε η ελπίδα της χώρας. Οι εξετάσεις είναι η αφετηρία για τη μετέπειτα ενήλικη ζωή σας.  Η ζωή είναι μπροστά και είναι δική σας, είτε καταφέρετε να επιτύχετε την εισαγωγή σας στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, είτε όχι.

Προσπαθήστε να πορευτείτε σ’ αυτήν με διαφορετική νοοτροπία και κουλτούρα, με ήθος και αξιοπρέπεια. Ίσως αυτό να είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχετε μπροστά σας αλλά και το στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσετε.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στις εξετάσεις αλλά και στη ζωή σας. Να μεγαλώσετε όμορφα, να δημιουργήσετε οικογένειες, να σταδιοδρομήσετε επαγγελματικά, να έχετε επιτυχία σε ό,τι ο καθένας και η καθεμιά σας επιλέξει. Και να θυμάστε πάντα την Αριστοτελική ρήση: Τήν εὐδαιμονίαν οὐκ ἐν τῷ πολλά κεκτῆσθαι γίγνεσθαι, ἀλλ’ ἐν τῷ τῇ ψυχῇ εὗ διακεῖσθαι“.

[adning id="140783"]


Μήνυμα Θ. Λειβαδάρου
“Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,
οι Πανελλαδικές εξετάσεις, ένας μεγάλος αγώνας για σας, ξεκίνησε. Μια σημαντική στιγμή της ζωής για κάθε υποψήφιο. Ο αγώνας αυτός σηματοδοτεί την αφετηρία για άνοδο και νέες κατακτήσεις. Με ψυχραιμία και δύναμη ψυχής μπορείτε να τα καταφέρετε. Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε η γνώση και η παιδεία αποτελούν ένα ισχυρό εφόδιο, προκειμένου εσείς οι αυριανοί επιστήμονες να παλέψετε για ένα καλύτερο αύριο και να ζήσετε στην Ελλάδα που ονειρεύεστε. Σίγουρα θα ανταμειφτείτε για τους κόπους σας και σας συγχαίρω για την προσήλωση στους στόχους σας.

Στους αξιέπαινους γονείς και καθηγητές σας που στηρίζουν με υπομονή τις προσπάθειες και τις επιλογές σας και στέκονται αρωγοί στον αγώνα σας, εύχομαι κουράγιο, δύναμη και υγεία.

Καλή επιτυχία στην κορυφαία αυτή δοκιμασία, που θα σας οδηγήσει στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Να είστε πάντα καλά και καλή δύναμη στην μετέπειτα πορεία της ζωής σας.”

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη