Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2020. Οι φορολογούμενοι μπορούν να μπουν στην εφαρμογή, κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο ΤAXISnet.

Προθεσμίες

  • Οι εμπρόθεσμες αρχικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος υποβάλλονται μέχρι και τις 27/8/2021
  • Οι εκπρόθεσμες αρχικές ή οι τροποποιητικές δηλώσεις υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το υπουργείο Οικονομικών σήμερα εξέδωσε και την απόφαση με το νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης που θα συμπληρώσουν ο φορολογούμενοι.

Νωρίτερα, ενόψει του ανοίγματος της εφαρμογής για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: “Σε αντιδιαστολή με την περσινή χρονιά που τρέχαμε το καλοκαίρι να πούμε στους λογιστές να κάνουν συμπληρωματικές δηλώσεις για την προκαταβολή φόρου, φέτος έχουν ήδη νομοθετηθεί η μείωση της προκαταβολής φόρου και η πρόβλεψη για τα τεκμήρια και θα είναι αυτοματοποιημένα στην συμπλήρωση της δήλωσης”. Σημείωσε επίσης σχετικά με τις απαλλαγές για κρατικές αποζημιώσεις λόγω του lockdown και τον συν-υπολογισμό τους στις δηλώσεις, πως “οι όποιες διευκρινίσεις για τις φορολογικές δηλώσεις έχουν δοθεί ήδη από τις 20 Απριλίου”. Παράλληλα, έχουν ήδη εκδοθεί οι εγκύκλιοι για τις φοροαπαλλαγές ιδιοκτητών ακινήτων που δεν εισέπραξαν ενοίκια λόγω της πανδημίας και για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη