20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για πληρωμή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα

Share

Άνοιξε από την ΑΑΔΕ η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την άρση ακινησίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών και την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα. Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν στην καταβολή τελών κυκλοφορίας, σε αναλογία με τους μήνες για τους οποίους γίνεται η άρση ακινησίας του οχήματός τους.

Στο εξής, οι φορολογούμενοι – ιδιοκτήτες ΙΧ ή δικύκλων, θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα My Car της ΑΑΔΕ, με τους κωδικούς Taxis, να επιλέξουν το όχημά τους που είναι σε καθεστώς ψηφιακής ακινησίας και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θα θέσουν σε κίνηση το όχημά τους.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Παράλληλα, θα γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα της συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης, και στη συνέχεια θα γίνεται η υποβολή του αιτήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τίθεται άμεσα σε ψηφιακή ακινησία.

Τέλος, και φέτος η πληρωμή των τελών αφορά μόνο τους μήνες που θα τεθεί σε κυκλοφορία το όχημα, και δεν υπάρχει ποινή, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη