Άνοιξε η συζήτηση για το 2ο τελεφερίκ

Το θέμα της κατασκευής 2ου τελεφερίκ κυριάρχησε στη σημερινή (19/9/2012) συνάντηση εργασίας στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι  των εταιρειών που διαχειρίζονται τα κρουαζιερόπλοια, ο Δήμαρχος Θήρας και οι τρείς Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων, ο Λιμενάρχης, ναυτικοί πράκτορες κ.ά.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη μελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή 2ου τελεφερίκ, την οποία ήδη έχει αναθέσει ο Δήμος Θήρας στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων και της οποίας η εκπόνηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 3 μήνες. Σύμφωνα με τα πορίσματα της μελέτης θα αποφασισθούν τα περαιτέρω βήματα. Ο Δήμαρχος έκανε σαφές ότι πρέπει να διασφαλισθούν τα έσοδα του Δήμου από τη λειτουργία του τελεφερίκ καθώς σε αυτά βασίζεται όλο το αναπτυξιακό του πρόγραμμα. Για το θέμα του χώρου που θα επιλεγεί για να κατασκευασθεί το 2ο τελεφερίκ ο Δήμαρχος είπε ότι θα υποδειχθεί από τη μελέτη.

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε κοινά αποδεκτό ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων από την πολύωρη αναμονή τους, προκειμένου να επιβιβασθούν στο τελεφερίκ είτε κατά την άφιξή τους (φωτογραφία κάτω), είτε κατά την αναχώρησή τους.

Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης

Οι εκπρόσωποι της κρουαζιέρας εξέφρασαν την επιθυμία τους να λάβουν υπόψη τους τη φέρουσα χωρητικότητα του νησιού και ιδιαίτερα της Οίας, προκειμένου να κατευθύνουν ανάλογα τους επιβάτες που συμμετέχουν στις οργανωμένες εκδρομές. Για το λόγο αυτό ζήτησαν συγκεκριμένα στοιχεία* προκειμένου να τα επεξεργαστούν και να προσαρμόσουν ανάλογα την πολιτική τους.

Για το θέμα της αναγκαιότητας να μη γίνεται ταυτόχρονη άφιξη κρουαζιεροπλοίων τονίσθηκε ότι είναι θέμα γενικότερης οργάνωσης των προσεγγίσεων μιας και τα προγράμματα κρουαζιέρας περιλαμβάνουν πολλά λιμάνια, με διαφορετικά προβλήματα το καθένα. Έγινε κοινά αποδεκτό ότι η πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία να γίνει αυτός ο συντονισμός και ότι θα ασκηθούν πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

*Σημείωση σύνταξης: Το “ατλαντίς” έχει δημοσιεύσει από 3/4/12 την “Κυκλοφοριακή Μελέτη Οίας” που περιλαμβάνει και την “Φέρουσα χωρητικότητα των κεντρικών πεζοδρόμων της Οίας” και την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Kykloforiaki__Meleti_Oias.pdf

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη