Άνοιξε τις πύλες της η World Travel Market στο Λονδίνο

Συμφωνία με την Jet2 για αύξηση κατά 600.000 των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων το 2022, σε σχέση με το 2019

Από τη συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού Β. Κικίλια και του Γ.Γ. του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκη με στελέχη του Ομίλου Jet2

Ξεκίνησε σήμερα στο Λονδίνο η World Travel Market, μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις. Η έκθεση που πέρυσι είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας, φέτος επανέρχεται σε υβριδική μορφή (1-3/11 με φυσική παρουσία και 8-9/11 για διαδικτυακές επαγγελματικές συναντήσεις).

Για την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία εξαιρετικά σημαντική αγορά, δεδομένου ότι ήταν η πρώτη χώρα σε αεροπορικές αφίξεις το 2019, δηλαδή στην προ-covid εποχή. Υπολογίζεται ότι το 2019 οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασαν τα 3.840.000, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των αεροδρομίων. Με την πανδημία, το 2020 η πτώση των αφίξεων από το Ηνωμένο Βασίλειο άγγιξε το 71,3% συγκριτικά με το 2019, ενώ από το πρώτα στοιχεία για το 2021, φαίνεται πως σε σχέση με το 2020 ο αριθμός των αφίξεων έχει αυξηθεί σημαντικά.

Στην έκθεση δίνει το “παρών” ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Jet2.com και Jet2holidays, Steve Heapy, έκλεισε συμφωνία για αύξηση κατά 600.000 των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων σε ελληνικούς προορισμούς το 2021, σε σχέση με το 2019.

Όπως προβλέπει η συμφωνία, οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις της εταιρείας για την Ελλάδα το 2022 θα είναι 1,44 εκατομμύρια, οι πτήσεις θα διεξάγονται από 10 βρετανικά προς 15 ελληνικά αεροδρόμια, ενώ προστίθενται δύο πτήσεις την εβδομάδα προς Αθήνα από Μπέρμιγχαμ και Μάντσεστερ. Συνολικά, η εταιρεία θα πραγματοποιεί 270 πτήσεις την εβδομάδα προς ελληνικούς προορισμούς.

Ο κος Heapy χαρακτήρισε φανταστικές τις επιδόσεις της Ελλάδας κάτω από τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και την αβεβαιότητα της τελευταίας διετίας, κάτι που όπως επισήμανε οφείλεται εν πολλοίς στην αντιμετώπιση της πανδημίας με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφάρμοσε η Ελλάδα και το αίσθημα ασφαλείας που ενέπνευσε στους επισκέπτες της.

Ο κος Κικίλιας συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας Ahmed Al Khateeb. Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνεργασία των δύο χωρών στον τουριστικό τομέα μέσω επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και παροχής ελληνικής τεχνογνωσίας για την τουριστική ανάπτυξη της Σαουδικής Αραβίας, καθώς έπειτα από την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την παρουσία του στο 5th Future Investment Initiative, έγινε ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται στο διεθνές επενδυτικό περιβάλλον.

Ο Υπουργός Τουρισμού παραχώρησε επίσης συνέντευξη στο CNN και στον δημοσιογράφο Richard Quest, όπου αναφέρθηκε στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού μέσα από την ανάπτυξη ενός βιώσιμου τουριστικού προϊόντος.

Η πρώτη μέρα της παρουσίας του Υπουργού Τουρισμού στη WTM ολοκληρώνεται με συνέντευξη Τύπου σε 100 Βρετανούς δημοσιογράφους, με θέμα τη στρατηγική για την επόμενη μέρα του ελληνικού Τουρισμού και προσκεκλημένο ομιλητή τον ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο Vassos Alexander, παρουσιαστή της ραδιοφωνικής εκπομπής “The Chris Evans Breakfast Show” του Virgin Radio, η οποία έχει καθημερινά πάνω από 1,5 εκ. ακροατές, καθώς και με συναντήσεις εργασίας με ανώτατα στελέχη της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων ABTA, η οποία απαριθμεί 1.200 μέλη, και της αεροπορικής εταιρείας Ryanair.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη