Ανοιχτές ημέρες εργασίας στην Αγριλιά της Θηρασιάς, 22-24/9

Με ένα τριήμερο ανοιχτής συμμετοχής της τοπικής κοινότητας στο έργο αποκατάστασης του κεντρικού λιθόστρωτου μονοπατιού, στον οικισμό της Αγριλιάς στη Θηρασιά, ολοκληρώνονται οι εργασίες της β’ φάσης του προγράμματος “Κάτω από το Τοπίο: Θηρασιά 2021-22” από τη συλλογικότητα Μπουλούκι.

Κάτοικοι της Σαντορίνης και της Θηρασιάς μπορούν να δώσουν το “παρών” στις 22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου και υπό την καθοδήγηση της ομάδας έργου, δίπλα στους τεχνίτες και τους μαθητευόμενους, να πειραματιστούν με τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βοηθώντας στην ολοκλήρωση της αποκατάστασης του ξερολιθικού καλντεριμιού και δύο υπόσκαφων στερνών συλλογής όμβριων υδάτων που βρίσκονται ενσωματωμένες στη διαδρομή του καλντεριμιού.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις ανοιχτές ημέρες εργασίας: 6947002238 & info@boulouki.org

Εκστρατεία συμμετοχικής χρηματοδότησης – crowdfunding
Στον πυρήνα του προγράμματος “Κάτω από το Τοπίο: Θηρασιά 2021-22” βρίσκονται οι παραδοσιακές τεχνικές δόμησης της περιοχής της Θήρας και της Θηρασιάς και η αφηγηματική δύναμη του πολιτιστικού τοπίου της περιοχής. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσα από ένα σχέδιο πολύ-χρηματοδότησης το οποίο περιλαμβάνει δωρεές και επιχορηγήσεις από το The J.M. Kaplan Fund, το Πράσινο Ταμείο, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, τις γενναιόδωρες χορηγίες επιχειρηματιών και άλλων φυσικών προσώπων που συνδέονται με την περιοχή αλλά και μικρότερες χορηγίες μέσω εκστρατείας συμμετοχικής χρηματοδότησης – crowdfunding που είναι σε εξέλιξη μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη