Covid-19: Ανοσοαπόκριση και στους ηλικιωμένους και στους νέους από το εμβόλιο της AstraZeneca

Παρόμοια ανοσοαπόκριση τόσο στους ηλικιωμένους όσο και στους νέους προκαλεί το πειραματικό εμβόλιο κατά του Covid-19 που αναπτύσσεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ οι παρενέργειες είναι λιγότερες μεταξύ των ηλικιωμένων, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca Plc.

Ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 θεωρείται σημαντικός παράγοντας που θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού στη μάχη κατά του νέου κορονοϊού, ο οποίος έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 1,5 εκατομμύριο ανθρώπων, έχει επιφέρει πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία και έχει διαταράξει τη φυσιολογική ζωή των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

“Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι οι αποκρίσεις ανοσογονικότητας ήταν παρόμοιες μεταξύ των ενηλίκων μεγαλύτερης και νεαρότερης ηλικίας και ότι η αντιδραστικότητα ήταν χαμηλότερη στους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, στους οποίους η σοβαρότητα της ασθένειας Covid-19 είναι μεγαλύτερη”, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της AstraZeneca. “Τα αποτελέσματα αυτά ενισχύουν περαιτέρω το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων για την ασφάλεια και την ανοσογονικότητα του AZD1222”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα σήμερα, οι Financial Times έγραψαν ότι το συγκεκριμένο πειραματικό εμβόλιο ενεργοποιεί προστατευτικά αντισώματα και λεμφοκύτταρα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, οι οποίες βρίσκονται μεταξύ αυτών που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από την Covid-19. Η εφημερίδα επικαλέστηκε δύο ανθρώπους που έχουν γνώση του ευρήματος αυτού.

Εξετάσεις αίματος ανοσογονικότητας, που έγιναν σε υποσύνολο ηλικιωμένων που συμμετέχουν στις δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της Οξφόρδης, απηχούν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Ιούλιο, τα οποία έδειχναν ότι το εμβόλιο αυτό προκάλεσε “ισχυρές ανοσοαποκρίσεις” σε ομάδα υγιών ενηλίκων ηλικίας μεταξύ 18 και 55 ετών, πρόσθεσε η εφημερίδα. Λεπτομέρειες σχετικά με το πόρισμα αυτό αναμένεται να δημοσιευτούν προσεχώς σε κλινική επιθεώρηση, διευκρίνισαν οι Financial Times, χωρίς να κατονομάζουν το έντυπο.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ δήλωσε σήμερα ότι ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 δεν είναι ακόμη έτοιμο, αν και ο ίδιος ετοιμάζει την επιμελητειακή υποστήριξη για μια πιθανή κυκλοφορία. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι αναμένει την κυκλοφορία του το πρώτο εξάμηνο του 2021. Ερωτηθείς από το BBC αν ορισμένοι άνθρωποι θα μπορέσουν να το κάνουν ήδη από φέτος, ο Χάνκοκ απάντησε: “Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στην περίπτωση που όλα πάνε τέλεια, αλλά δεν είναι η πρώτη μου προσδοκία ότι θα το κάνουμε αυτό φέτος. Ωστόσο το πρόγραμμα προχωράει καλά, αλλά ακόμη δεν βρισκόμαστε εκεί”.

H Sun έγραψε σήμερα ότι το προσωπικό νοσοκομείου του Λονδίνου, το οποίο δεν κατονομάζεται, ενημερώθηκε να είναι έτοιμο “από την εβδομάδα που αρχίζει στις 2 Νοεμβρίου” να λάβει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου που αναπτύσσεται από την Οξφόρδη και την AstraZeneca Plc.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη