Απαγορευτικό απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων στο Αιγαίο – Σταδιακή άρση

Νεότερη ενημέρωση 7/9 – 13:00
Σταδιακή άρση του απαγορευτικού του απόπλου σε πολλές ακτοπλοϊκές γραμμές, λόγω μερικής εξασθένησης των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από το λιμάνι του Πειραιά τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό γίνονται κανονικά ενώ στις 12 το μεσημέρι αναχώρησε για Πάρο-Νάξο-Θήρα το BLUE STAR DELOS και για Σύρο-Τήνο-Μύκονο το BLUE STAR PAROS. Επίσης στη 1 το μεσημέρι αναχώρησε κανονικά από τον Πειραιά το SPEEDRUNNER για Σέριφο-Σίφνο-Μήλο.

Από το λιμάνι της Ραφήνας θα πραγματοποιηθούν δύο δρομολόγια το απόγευμα. Στις 4:30 θα αναχωρήσει το SUPER FERRY για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο και για τον ίδιο προορισμό το “Θεολόγος Π” στις 5:30.

Τέλος, τα δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη δεν εκτελούνται μετά από απόφαση του πλοιάρχου.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε πολλές γραμμές των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, λόγω των ισχυρών ανέμων που σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα ανατολικά φθάνουν κατά τόπους τα 8 και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά εκτελούνται προσωρινά μόνο τα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Μαρμάρι και Κυκλάδες, το ίδιο και από την Αγ.Μαρίνα για Νέα Στύρα. Από το λιμάνι του Λαυρίου δεν πραγματοποιούνται επίσης τα δρομολόγια για Κύθνο και Κέα.

Κλειστή είναι προσωρινά η γραμμή Πέραμα-Παλούκια, ενώ μέχρι τις 7.30 το πρωί κλειστή θα είναι η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας. Επίσης έως τις 8 το πρωί κλειστή θα είναι στη βόρεια Ελλάδα η γραμμή Καβάλα-Πρίνου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, λόγω τροποποιήσεων η αλλαγών που μπορούν να υπάρξουν στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη