Σ. Τσιόδρας – Ν. Χαρδαλιάς: Απαιτείται επαγρύπνηση από όλους

Εχθρός παραμένει ο εφησυχασμός

Τις ανησυχίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την εξέλιξη της πανδημίας εξέφρασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση μαζί με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδιαλιά, σημειώνοντας πως σήμερα τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τα 120 και τόνισε την ομόφωνη συμφωνία της Επιτροπής για την ανάγκη χρήσης μάσκας. Επιπλέον τόνισε ότι οι ασπίδες υστερούν της μάσκας ως προς την προφύλαξη.

Όπως είπε, ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων εξηγείται από το γεγονός ότι διενεργούνται περισσότεροι έλεγχοι, δεν παρέλειψε όμως να υπογραμμίσει ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι και αποτέλεσμα της αύξησης της κινητικότητας και του στενού συγχρωτισμού. Παράλληλα επισήμανε ότι είναι θετικό ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί πίεση στο σύστημα υγείας και τόνισε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και εγρήγορση από όλους.

Με τη σειρά του, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ενόψει Δεκαπενταύγουστου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας την ανάγκη εφαρμογής όλων των κανόνων υγιεινής, ενώ ανακοίνωσε και νέα μέτρα για τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού:

  • Από αύριο 5/8 η διέλευση από την Κακαβιά θα γίνεται καθημερινά μόνο κατά τις ώρες 07:00-23:00, για να εξασφαλιστούν πιο στοχευμένοι έλεγχοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ από την προσεχή Δευτέρα 10/8 εγκαθίσταται στο συνοριακό σταθμό μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων.
  • Από την Κυριακή 16/8 όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία, δηλαδή από την Κακαβιά, υποχρεούται σε επταήμερη κατ’ οίκον απομόνωση, η οποία και θα ελέγχεται.
  • Το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις παρατείνεται έως τέλος Αυγούστου.
  • Θα πραγματοποιηθούν εντατικοί έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων.
  • Αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου, πλέον θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα, με απόφαση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο κος Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός και τα φαινόμενα χαλάρωσης που τρέφουν τον κορονοϊό και επισήμανε ότι ο εφησυχασμός οδήγησε στην αύξηση κρουσμάτων σε πολλές Περιφέρειες της χώρας, αλλά κυρίως στα αστικά κέντρα. Πρόσθεσε επίσης πως εκτός από τον εφησυχασμό, έχουμε ως κοινωνία να αντιπαλέψουμε ανορθολογικές και συνωμοσιολογικές θεωρίες που υπονομεύουν την κοινωνική υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξουμε όλοι.

Τόνισε πως οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, χωρίς τιμωρητική διάθεση, ενώ υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία, σε συνεργασία με τους ειδικούς.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη