Απάντηση και αποτέλεσμα κουίζ για τα σταφύλια του Vinsanto

Το Vinsanto είναι το ξακουστό φυσικώς γλυκό, λιαστό κρασί της Σαντορίνης. Παράγεται από υπερώριμα λευκά σταφύλια που απλώνονται και λιάζονται για αρκετές μέρες κάτω από τον καυτό ήλιο της Σαντορίνης για να δώσουν το συμπυκνωμένο, γλυκό, χρυσαφί κρασί με το εκρηκτικό άρωμα σταφίδας, ξερού σύκου, μελιού, ξηρών καρπών και καφέ. Το Vinsanto ωριμάζει για χρόνια σε δρύινα βαρέλια και επιδέχεται ακόμη μεγαλύτερη ωρίμανση σε φιάλες.

Ανήκει στην κατηγορία των κρασιών Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης-ΠΟΠ Σαντορίνη και σύμφωνα με τη νομοθεσία πρέπει να προέρχεται από σταφύλια της ποικιλίας Ασύρτικο σε ποσοστό τουλάχιστον 51% και το υπόλοιπο από Αθήρι, Αηδάνι και μικροποσότητες λευκών “ξενόλογων”, που καλλιεργούνται παραδοσιακά στο σύμπλεγμα των νήσων Θήρας και Θηρασιάς, και συγκεκριμένα των ποικιλιών Γαϊδουριά, Κατσανό, Μοσχάτο λευκό, Μονεμβασιά, Πλατάνι, Ποταμίσι και της ερυθρωπής ποικιλίας Ροδίτης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Vinsanto μπορείτε να βρείτε στο εξαιρετικό βιβλίο της Σταυρούλας Κουράκου: “Vinsanto, Το Παραδοσιακό Γλυκό Κρασί της Σαντορίνης“.

Οι σωστές απαντήσεις στο πρόσφατο κουίζ για τα σταφύλια του Vinsanto ήταν 102. Όσοι απάντησαν σωστά μπήκαν στην κλήρωση για να κερδίσουν μια φιάλη κρασί “Σκυτάλη 2017”, προσφορά του Οινοποιείου Χατζηδάκη.

Νικητής είναι ο Νίκος Χ. από το Πόρτο Ράφτη, ο οποίος έχει ενημερωθεί με προσωπικό μήνυμα σχετικά με την παραλαβή του δώρου του, που θα γίνει με τη φροντίδα του Eshop του Atlantea. Σε περίπτωση που ο νικητής δεν ανταποκριθεί μέχρι την Κυριακή 3/5, τη Δευτέρα 4/5 θα ανακοινωθεί αναπληρωματικός.

Νεότερη ενημέρωση 4/5: Καθώς ο νικητής δεν ανταποκρίθηκε, αναπληρωματική νικήτρια είναι η Ζαμπία Σ. από τη Σαντορίνη, η οποία έχει ενημερωθεί με προσωπικό μήνυμα σχετικά με την παραλαβή του δώρου της.

Σκυτάλη 2017 από το Οινοποιείο Χατζηδάκη, το δώρο για τον νικητή


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη