20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένων στη Σαντορίνη – Συνελήφθη ο ένας από τους δράστες

Share

Συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης 6/12 στη Σαντορίνη, από αστυνομικούς του ΑΤ Θήρας, ένας 37χρονος υπήκοος Βουλγαρίας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη και αντιποίηση αρχής, ενώ παράλληλα αναζητούνται άλλοι δυο συνεργοί του.

Ειδικότερα, το πρωί της ίδιας ημέρας άγνωστη δράστιδα τηλεφώνησε σε ζευγάρι ηλικιωμένων προσποιούμενη την κόρη τους, η οποία υποτιθέμενα είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό ανηλίκου και ακολούθως άλλος δράστης-συνεργός, εκμεταλλευόμενος την συναισθηματική φόρτιση των ηλικιωμένων και προσποιούμενος τον αστυνομικό, απαίτησε μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να αποφευχθούν οι άμεσες νομικές συνέπειες και η φυλάκιση της κόρης τους. Οι ηλικιωμένοι πείστηκαν και αφού συνάντησαν τον κατηγορούμενο σε προσυνεννοημένο ραντεβού κατέβαλλαν το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας και αστυνομικοί που διερεύνησαν άμεσα την υπόθεση κατάφεραν να εντοπίσουν τον 37χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στους δικαιούχους. Το ΑΤ Θήρας, παρά το ελάχιστο προσωπικό που έχει στη διάθεσή του, συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του και τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους σε παρόμοιες υποθέσεις, με βάση τις καταγγελίες που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα από πολίτες του νησιού. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.

Ανάλογα κρούσματα σημειώνονται συχνά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Δείτε εδώ προηγούμενη ανάρτηση του atlantea όπου περιγραφεται η μεθολογία της απάτης με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος και δίνονται συμβουλές πρόληψης τέτοιων περιστατικών.

Για την ευρύτερη ενημέρωση των πολιτών η αστυνομία έχει κυκλοφορήσει και σχετικό βίντεο που έχουμε δημοσιεύσει εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη