Απελευθερώνεται η ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό

Ρύθμιση με την οποία δίνεται το δικαίωμα στα τουριστικά γραφεία και στα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων να εκμισθώνουν οχήματα με οδηγό περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα, Δευτέρα 5/11, στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η ρύθμιση αυτή επιτρέπει την ολική εκμίσθωση οχημάτων μέσω προ-κράτησης, ελάχιστης διάρκειας 12 ωρών. Σημειώνεται ότι σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιρουμένης της Ελλάδος επιτρέπεται χωρίς χρονικούς ή άλλους περιορισμούς η μίσθωση αυτοκινήτων με οδηγό από γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Στην Ελλάδα, η παροχή τέτοιου είδους υπηρεσιών δεν είναι μέχρι σήμερα δυνατή.

Για να εξασφαλίζεται η προσφορά καλής ποιότητας υπηρεσιών, ορίζονται ελάχιστα προσόντα που πρέπει να καλύπτουν οι οδηγοί που απασχολούνται για αυτές τις υπηρεσίες, αλλά και χαρακτηριστικά που πρέπει να φέρουν τα ίδια τα οχήματα.

Οι οδηγοί πρέπει υποχρεωτικά να:

  • έχουν λευκό ποινικό μητρώο
  • έχουν ισχύον δίπλωμα οδήγησης, το οποίο να έχουν στην κατοχή τους τουλάχιστον για δύο χρόνια πριν την έναρξη της απασχόλησής τους
  • έχουν περάσει ιατρικές εξετάσεις, αντίστοιχες με αυτές που περνούν οι οδηγοί ταξί

Τα οχήματα πρέπει να :

  • είναι άνω των 1.500 κυβικών εκατοστών
  • εμπίπτουν στην κατηγορία EURO V ή μεταγενέστερη
  • μην ξεπερνούν ηλικιακά τα 7 χρόνια, και αν είναι ανοικτού τύπου τα 9 χρόνια.

Με την ίδια ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα να χρησιμοποιούν δικά τους επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, για να μεταφέρουν χωρίς κόμιστρο τους πελάτες τους από το ξενοδοχείο σε σημείο εισόδου/εξόδου (δηλαδή, λιμάνι, αεροδρόμιο) και αντίστροφα. Σημειώνεται ότι η υπηρεσία αυτή (shuttle service) ήδη επιτρέπεται με λεωφορεία (δηλαδή οχήματα άνω των 10 θέσεων).

Το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί την Τρίτη σε μία συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής, προκειμένου να εισαχθεί στην Ολομέλεια την αμέσως επομένη ημέρα για εξέταση και ψήφιση, μαζί με το Μεσοπρόθεσμο. Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η ψηφοφορία.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη