Οι τρισδιάστατες εκτυπώσεις σε προσιτές τιμές μπαίνουν ολοταχώς στην καθημερινότητά μας. Στην αρχή τις συναντούσαμε μόνο σε μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, στη συνέχεια κατασκευάσθηκαν πολύπλοκα και πανάκριβα συστήματα για τη δημιουργία πρωτότυπων μοντέλων. Και τώρα ήδη κυκλοφορεί μια μεγάλη ποικιλία εκτυπωτών για να “τυπώσει” κανείς κάθε 3D αντικείμενο που βρίσκεται αποθηκευμένο στον υπολογιστή του.

Δείτε για παράδειγμα το διάσημο “Holly Chicken” της nomint

πώς “τυπώθηκε” τρισδιάστατα με έναν εκτυπωτή που κοστίζει μόλις 940 ευρώ:

Στο εκπληκτικό video του National Geographic, που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε  μια τρισδιάστατη εκτύπωση στην πλέον εξελιγμένη της μορφή:

Σημείωση σύνταξης:
Σύμφωνα με τη βικιπαίδεια η τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing) είναι μια μέθοδος προσθετικής κατασκευής στην οποία κατασκευάζονται αντικείμενα μέσω της διαδοχικής πρόσθεσης επάλληλων στρώσεων υλικού. Στη τρισδιάστατη εκτύπωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι υλικού, κυρίως κεραμικά και πολυμερή. Σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες και εξοπλισμό προσθετικής κατασκευής, οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές είναι συνήθως ταχύτεροι, φθηνότεροι και ευκολότεροι στη χρήση. Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή φυσικών μοντέλων και πρωτοτύπων από σχεδιαστές, μηχανικούς και ομάδες ανάπτυξης νέων προϊόντων, έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν μέρη και εξαρτήματα από διάφορα υλικά, με διαφορετικές μηχανικές και φυσικές ιδιότητες και συχνά σε μια ενιαία διαδικασία κατασκευής.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]

 

Print Friendly, PDF & Email