22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Απεβίωσε η Ρένα Γρίβα

Share

Απεβίωσε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα 24/4 η Ρένα Γρίβα, επί σειρά ετών δραστήριο μέλος της θηραϊκής κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρέτησε ως πρόεδρος της κοινότητας Εμπορείου για τρεις τετραετίες.

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα από τον Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα
“Αποχαιρετούμε με θλίψη και σεβασμό τη συμπατριώτισσα μας και αγωνίστρια Ρένα Γρίβα. Μαχητική, ανιδιοτελής, έντιμη και πάντα δημιουργική, υπηρέτησε τη Σαντορίνη μέσα από τη θέση της προέδρου της Κοινότητας του μεγαλύτερου χωριού των Κυκλάδων, του Εμπορείου για πολλά χρόνια.

Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του μεγάλου μας χωριού, πέτυχε με την επιβλητική και καλοσυνάτη παρουσία της να έχει κοντά της ολόκληρη την κοινωνία. Κέρδιζε την αγάπη των ανθρώπων και μπήκε μπροστάρισσα σε πολλές τοπικές κατακτήσεις.

Η Ρένα Γρίβα στάθηκε όλα τα χρόνια της ζωής της στο πλευρό των συμπολιτών της, επικεντρώνοντας το έργο της στη νεολαία, παραχωρώντας από την οικογενειακή της περιούσια γη, για τη δημιουργία αθλητικού χώρου στο Εμπορείο και στήριξε με κάθε τρόπο την προσπάθεια κατασκευής του Παιδικού Σταθμού του Εμπορείου που μόλις πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα της υγείας που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια, ουδέποτε έπαψε να ενδιαφέρεται για την πρόοδο του αγαπημένου μας νησιού.

Την αποχαιρετούμε με θλίψη και ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια της, υποσχόμενοι ότι δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ. Καλό ταξίδι στην αγωνίστρια και μοναδική Ρένα Γρίβα”.

Μήνυμα από την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης για την απώλεια της Ρένας Γρίβα
“Έφυγε από κοντά μας χθες το βράδυ η κα Ρένα Γρίβα η οποία υπηρέτησε επί τρεις τετραετίες την κοινότητα του Εμπορείου και διετέλεσε για χρόνια και επαρχιακός σύμβουλος της επαρχίας Θήρας. Ήταν μία προσωπικότητα που άφησε τη σφραγίδα της για την ανάπτυξη του Εμπορείου και γενικότερα του νησιού μας.

Η Ρένα Γρίβα ήταν και αυτή ένας από τους τότε κοινοτάρχες που στήριξαν με αγάπη και θέρμη την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης και την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Από τότε, το 1992, και μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον της ήταν έντονο και οι εκκλήσεις της ιδιαίτερα στους νέους συνεχείς, παροτρύνοντας τους να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή τη θεάρεστη προσπάθεια όπως έλεγε. Δεν είναι πολλές οι μέρες που έστειλε και το τελευταίο μήνυμα για την 61η εθελοντική αιμοδοσία που αρχίζει στις 30 Απρίλη και θα τελειώσει στις 8 Μαΐου μαζί με τις πασχαλιάτικες ευχές της. Και βέβαια δηλώνοντας την περηφάνια της σαν Σαντορινιά και μάλιστα αιμοδότρια για την βράβευση της τράπεζας αίματος Σαντορίνης από την Ακαδημία Αθηνών.

Η Ρένα Γρίβα έφυγε από τη ζωή και καμάρωνε για το ότι ήταν Σαντορινιά και Μποργιανή και υπήρξε αιμοδότρια και ιδρυτικό μέλος της τράπεζας αίματος Σαντορίνης. Δίνοντας την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια αγάπη το έργο που ξεκίνησε για το καλό του νησιού μας και της εθελοντικής αιμοδοσίας ας είναι αιώνια η μνήμη της”.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη