Κρασί: Απεβίωσε ο Gerard Basset MW MS OBE

Ο Gerard Basset MW MS OBE, ένας από τους πλέον καταρτισμένους και διάσημους ανθρώπους του κρασιού, πέθανε σε ηλικία μόλις 62 ετών.

Πηγή: Meininger online

Γεννημένος το 1957 στη Γαλλία, αλλά εγκατεστημένος από νεαρή ηλικία στη Μεγάλη Βρετανία, ο Gerard Basset είχε μια λαμπερή και πολλαπλά επιβραβευμένη διαδρομή στον κόσμο και στον χώρο του κρασιού.

O Gerard Basset ήταν Master of Wine και Master Sommelier και κατείχε Wine MBA. Είχε ανακηρυχθεί UK Sommelier of the Year, Best Sommelier in Europe και το 2011 τιμήθηκε με OBE (Most Excellent Order of the British Empire) για την προσφορά του στον χώρο της φιλοξενίας. Του απονεμήθηκαν μια σειρά ακόμα διακρίσεις και τίτλοι και ανάμεσα σε αυτούς Caterer Magazine’s Special Catey Award 2010, the International Wine Challenge’s Wine Personality of the Year 2010, Harpers Wine & Spirits’s Wine Personality of the Year 2011, Imbibe magazine’s Industry Legend 2011 και Decanter’s Man of the Year 2013.

Πηγή: ASI

Η μεγάλη του επιθυμία όμως ήταν να κατακτήσει τον τίτλο του καλύτερου οινοχόου του κόσμου (Best Sommelier of the World). Για τον σκοπό αυτό μελετούσε και εξασκούνταν συστηματικά. Το κατάφερε το 2010, σε ηλικία 53 ετών, στον παγκόσμιο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στη Χιλή (φωτογραφία). Είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στους παγκόσμιους διαγωνισμούς που διεξήχθησαν στην Ελλάδα, το 2007 στη Ρόδο και το 2004 σε Σαντορίνη και Αθήνα.

Πηγή: Heliotopos Conferences

Ο Gerard Basset ήταν επίσης πολύ επιτυχημένος ξενοδοχειακός επιχειρηματίας. Στα ξενοδοχεία του θήτευσαν πολλοί ανερχόμενοι οινοχόοι καθώς ήταν διάσημος για τις βαθιές του γνώσεις και τη διάθεσή του να εκπαιδεύει.

[adning id="140787"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη