Απεβίωσε ο καθηγητής Αρθούρος Ζερβός

Οραματιστής και πρωτεργάτης στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Απεβίωσε χθες (29/7) ο καθηγητής Αρθούρος Ζερβός, ένας από τους πρωτεργάτες για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παγκοσμίως, καθώς και πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.

Ήταν καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με περισσότερα από 40 χρόνια σημαντικής διεθνούς εμπειρίας στον χώρο των ΑΠΕ, τόσο από την επιστημονική, ερευνητική και τεχνολογική πλευρά τους, όσο και σε σχέση με την χάραξη πολιτικών για την ανάπτυξη του τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Από το 2013 ήταν επίσης πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Πολιτικής για τις ΑΠΕ (REN21).

Από το 2009 έως το 2015 διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ και Πρόεδρος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Επί δικής του θητείας συνέβη το πρωτοφανές ατύχημα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σαντορίνη, τον Αύγουστο του 2013, που βύθισε για μέρες το νησί στο σκοτάδι, πάνω στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Ο ίδιος είχε βρεθεί τότε άμεσα στη Σαντορίνη, συμμετέχοντας σε συσκέψεις για την επανατροφοδότηση του νησιού με ηλεκτρικό ρεύμα και για τη διαχείριση των προβλημάτων που είχαν προκληθεί από τις γενικευμένες διακοπές. Λίγο καιρό αργότερα, η ΔΕΗ ανέλαβε να χρηματοδοτήσει μια σειρά έργων υποδομής και ενεργειών ως αντισταθμιστικά οφέλη στην τοπική κοινωνία για την αναστάτωση και τις ζημιές που είχαν τότε προκληθεί. Δείτε αναλυτικά σε άρθρο μας από τον Οκτώβριο του 2013 εδώ.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη