Σημαντικά έργα υποδομής στη Σαντορίνη με χρηματοδότηση της ΔΕΗ

Τη χρηματοδότηση της ΔΕΗ για μια σειρά σημαντικών έργων υποδομής και ενεργειών με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη της Σαντορίνης εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή της Σαντορίνης, ως αντισταθμιστικά οφέλη στη Θηραϊκή Κοινωνία μετά την αναστάτωση και τις ζημιές που προκλήθηκαν στο νησί από τις γενικευμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος τον περασμένο Αύγουστο.

Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμαρχο Θήρας κ. Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο κια τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, καθηγητή, κ. Αρθούρο Ζερβό, με βάση το οποίο η ΔΕΗ θα εντάξει στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνική Ευθύνης της τη χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων:

1. Αποκατάσταση κτηρίου Έξω Γωνιάς (Γεωλογικό Μουσείο)
2. Διαμόρφωση πλατείας Εμπορείου
3. Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Θήρας (Πανθηραϊκός)
4. Διευθέτηση ομβρίων υδάτων Βουνίτσου Καρτεράδου
5. Διευθέτηση ομβρίων υδάτων Μεσαριάς
6. Επισκευή – διαμόρφωση δημοτικού κτιρίου στο Καμάρι (Αποσπερίδα)
7. Αποκατάσταση σκάλας Κόρφου Θηρασιάς
8. Διαμόρφωση πλατείας Ρολογιού Οίας
9. Διαμόρφωση πλατείας Λεωφορείων Οίας
10. Διαμόρφωση πλατείας Πύργου
11. Επισκευές – προμήθεια παιγνιδιών – κατασκευών παιδικών χαρών
12. Επισκευή και ανάδειξη Μύλων Εμπορείου
13. Διαμόρφωση πλατείας Καμαρίου Θήρας

Επιπλέον η ΔΕΗ αναλαμβάνει το κόστος:

• υπογειοποίησης του δικτύου της στα Φηρά και στο Μεγαλοχώρι, των οποίων η έναρξη εργασιών έχει προγραμματιστεί άμεσα, καθώς, και σε εύλογο χρονικό διάστημα και αφού ολοκληρωθούν οι μελέτες, υπογειοποίηση του δικτύου στα Δημοτικά Διαμερίσματα Πύργου, Ημεροβιγλίου, Φηροστεφανιού και Εμπορείου.

• προμήθειας για τη Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας Ηλεκτροπαραγωγικών ζευγών (Η/Ζ) για τα αντλιοστάσια Φηρών, Οίας, Εμπορείου, Καμαρίου και Ημεροβιγλίου.

• ανάληψης της δαπάνης για την παραγωγή διαφημιστικού/επικοινωνιακού υλικού και καμπάνιας σε ηλεκτρονικά και άλλα μέσα.

Με αφορμή τη σύναψη του συμφώνου συνεργασίας, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος δήλωσε: “Στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, η γενικευμένη διακοπή ρεύματος έθεσε το διεθνούς φήμης νησί της Σαντορίνης σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Οι Υπουργοί Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Τουρισμού, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε., ο Περιφερειάρχης και άλλοι πολιτειακοί παράγοντες κλήθηκαν από το Δήμο Θήρας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Φαινόμενα σαν αυτό θα πρέπει να αποκλειστούν με στρατηγική, υποδομές, με υπευθυνότητα και όχι με ευχολόγια. Η σύναψη του Συμφώνου Συνεργασίας αποδεικνύει την ενεργή συμπαράσταση και την υπεύθυνη ανάληψη της κοινωνικής ευθύνης της ΔΕΗ Α.Ε.”

Από την πλευρά της ΔΕΗ Α.Ε. ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αρθούρος Ζερβός δήλωσε: “Μπορεί αυτή η πρωτοφανούς μεγέθους καταστροφική πυρκαγιά που προκάλεσε σοβαρές βλάβες στη λειτουργία του σταθμού παραγωγής της ΔΕΗ στη Θήρα να αντιμετωπίσθηκε με τον αμεσότερο και καλύτερο τρόπο, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και πρακτικές από την Επιχείρηση, αλλά ουδείς μπορεί να αρνηθεί πως δεν επήλθε αναστάτωση στην περιοχή και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η Θήρα αποτελεί τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς.

Με αυτά τα δεδομένα και με την κοινωνική ευαισθησία που ιστορικά διακρίνει το σύνολο των ενεργειών της ΔΕΗ Α.Ε., η Επιχείρηση μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ανέλαβε τη χρηματοδότηση έργων υποδομών και ενεργειών που προσδιορίστηκαν από κοινού με το Δήμο, με στόχο την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Το σύμφωνο συνεργασίας με το Δήμο Θήρας είναι ακόμα μια απόδειξη και προσφορά στη μεγάλη παράδοση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΔΕΗ Α.Ε., διαχρονικά”.

Σύμφωνα με το κοινό Δελτίο Τύπου της ΔΕΗ και του Δήμου Θήρας το σύμφωνο συνεργασίας παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο Θήρας στο Σύλλογο Εμπόρων Θήρας, την Ένωση Ξενοδόχων Θήρας, το Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων “Η Ατλαντίδα”, το Επαγγελματικό Σωματείο ιδιοκτητών και εκμεταλλευτών ενοικιαζόμενων δωματίων ξενοδοχείων-τουριστικών πρακτορείων και τουριστικών επαγγελμάτων Σαντορίνης, το Σύλλογο Εστιατόρων Θήρας και το Σωματείο τουριστικών επιχειρήσεων Νότιας Σαντορίνης, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διαχείριση του θέματος.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη