Σαντορίνη: Απεβίωσε ο Μακάριος Σκοπελίτης

Ο Μακάριος Σκοπελίτης στο βήμα του επιστημονικού συνεδρίου για τη μικρόκαρπη τομάτα, το 2002. Φωτογραφία αρχείου Ηλιότοπος Συνέδρια

Συγκίνηση και θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Σαντορίνης η απώλεια του Μακάριου Σκοπελίτη, ενός δραστήριου ανθρώπου που από τη δεκαετία του ’80 έδινε το “παρών” από διάφορες θέσεις στα κοινά του νησιού, κάνοντας αισθητή την παρουσία του. Ο Μακάριος Σκοπελίτης ήταν Διευθυντής της ΔΕΗ Σαντορίνης, ενώ παράλληλα διετέλεσε επί σειρά ετών (1985-2007) Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων. Επί των ημερών του μάλιστα ξεκίνησε η αναβάθμιση και διεθνής αναγνώριση των κρασιών του νησιού. Στη συνέχεια εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος και διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (2006-2010).

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων αναφέρει για τον Μακάριο Σκοπελίτη τα παρακάτω:

“Ο μεγάλος αγωνιστής στα πέτρινα χρόνια της Ένωσής μας και οραματιστής για την πρόοδό της έφυγε από κοντά μας εχθές, 24 Ιουνίου 2020. Ο Μακάριος Σκοπελίτης που διετέλεσε ως Ειδικός Σύμβουλος την περίοδο 1983-1985 και από το 1985 έως το 2007 διετέλεσε ως Πρόεδρος της Οργάνωσής μας ήταν εκείνος που έθεσε τις βάσεις για την μελλοντική ανάπτυξη της ΕΣΘΠ.

Η κριτική του σκέψη, η ευρηματικότητά του και η ικανότητά του να βλέπει πάντα μπροστά, συνέβαλε καθοριστικά όχι μόνο να ξεπεραστούν μεγάλα προβλήματα, αλλά και να υλοποιηθούν πρωτοπόρες ιδέες. Η δημιουργία του νέου οινοποιείου της Ένωσης στον Πύργο Θήρας, του οποίου η αρχιτεκτονική ξεχωρίζει ακόμα στις μέρες μας, η επιμονή του για την παραγωγή ποιοτικών οίνων ΠΟΠ και πολλές άλλες σημαντικές δράσεις, οδήγησαν στην διεθνή αναγνώριση της Ένωσης και έκαναν την Σαντορίνη πασίγνωστη για τα ποιοτικά κρασιά της.

Όλο το συνεταιριστικό κίνημα της Θήρας – Θηρασίας και όχι μόνο, υποκλίνεται στον έντιμο και αγωνιστή Μακάριο Σκοπελίτη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων – SantoWines εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Η Δημοτική Οργάνωση Σαντορίνης του Κινήματος Αλλαγής, μέλος της οποίας υπήρξε ο Μακάριος Σκοπελίτης, με ανακοίνωσή της εκφράζει τη θλίψη της για την απώλειά του και αναφέρει:

“Ο Μακάριος Σκοπελίτης υπήρξε γραμματέας της οργάνωσής μας για πολλά χρόνια, είχε έντονη συνδικαλιστική δράση, εργάστηκε με προσήλωση και ανιδιοτέλεια, δίνοντας τον αγώνα του για την δημοκρατική παράταξη πάντα στην πρώτη γραμμή.

Συνολικά η προσφορά του στην παράταξή μας και στην Σαντορίνη ολόκληρη αφήνει μια ανεξίτηλη μνήμη. Άνθρωπος με ξεχωριστή προσωπικότητα, φιλικός και σεμνός, αφήνει και τις καλύτερες ανθρώπινες εντυπώσεις σε όλους όσους τον έζησαν και συνεργάστηκαν μαζί του.

Για μας τους νέους, η προσφορά και η πίστη του στις ιδέες της παράταξης, θα είναι πάντα παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε τον αγώνα. Η Σαντορίνη και η Δημοκρατική παράταξη μας έγιναν σήμερα φτωχότεροι.”


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη