Σαντορίνη: Απεβίωσε ο π. Ευάγγελος Πράσινος

Απεβίωσε χθες, Κυριακή 27/2/22, σε ηλικία 80 ετών, ο Πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Πράσινος, καταξιωμένος κληρικός στη Σαντορίνη.

Όπως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη Θήρας στην αναγγελία της εκδημίας του, ο μακαριστός π. Ευάγγελος γεννήθηκε στην Οία, με απώτερη καταγωγή από την Ηρακλειά. Σε ηλικία 27 ετών, μετά από αρκετά χρόνια εργασίας, ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές στο Γυμνάσιο και κατόπιν φοίτησε στην ιερατική σχολή της Πάτμου. Χειροτονήθηκε και υπηρέτησε, κατά σειρά, στους Ιερούς Ενοριακούς Ναούς Αγίας Θεοδοσίας Ακρωτηρίου Θήρας, Εισοδίων της Θεοτόκου Ηρακλείας, Αναλήψεως του Σωτήρος Ποταμού Αμοργού, Ιωάννου του Χρυσοστόμου Νικαίας και Αγίου Δημητρίου Μεσαριάς Θήρας. Υπήρξε κληρικός δραστήριος και αγαπητικός προς όλους. Το 2013 αποσύρθηκε από την ενεργό υπηρεσία, έχοντας συμπληρώσει 43 χρόνια καρποφόρου ιερατικής διακονίας.

Η εξόδιος ακολουθία του π. Ευαγγέλου θα τελεστεί την Τρίτη 1 Μαρτίου, ώρα 16:00, στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μεσαριάς, όπου διακόνησε επί 37 συναπτά έτη.

Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαριάς: Πένθιμη ημέρα για το χωριό μας
Σε μήνυμά του για την απώλεια του π. Ευάγγελου Πράσινου, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαριάς Θήρας “Άγιος Δημήτριος” αναφέρει τα παρακάτω: “Πένθιμη μέρα η σημερινή για το χωριό μας. Έφυγε για την γειτονιά των Αγγέλων, ο αγαπητός σε όλους εφημέριος πατέρας Ευάγγελος Πράσινος. Υπηρέτησε με ευλαβικότητα την ενορία της Μεσαριάς για δεκαετίες. Ένας αξιοσέβαστος ιερέας που τον χαρακτήριζε το ήθος, η ευγένεια, η αφοσίωση στο ποίμνιό του και στο ποιμενικό του έργο. Πάντα δίπλα και στον Σύλλογό μας, με ενωτική διάθεση και αγάπη, απ την αρχή της ίδρυσής του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αναπαυμένος στην αγκαλιά του Κυρίου ας πρεσβεύει για όλους μας. Αιωνία του η μνήμη!”


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη