Απεβίωσε ο παπα-Ηλίας της Θηρασιάς

Απεβίωσε, μετά από πολυήμερη νοσηλεία λόγω επιπλοκών του κορονοϊού, ο Πρωτοπρεσβύτερος Ηλίας Συρίγος, εφημέριος επί 38 χρόνια της ενορίας Αγίου Δημητρίου Θηρασίας. Ο 64χρονος ιερέας έπασχε από υποκείμενο νόσημα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε εμβολιαστεί έναντι της Covid-19.

“Ο μακαριστός ιερέας, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, υπήρξε ένας εκ των αγαπητών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας. Ευχόμαστε ο Κύριος να τον αναπαύσει εν χώρα ζώντων και να στηρίξει την πρεσβυτέρα του και τα παιδιά του”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Θήρας.

“Η Θηρασιά πενθεί τον αδόκητο χαμό του αγαπημένου της παπα-Ηλία. Ευσεβής και σεβαστός από όλους περιέβαλε με πατρική στοργή τους συμπατριώτες του και εκδήλωνε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την πρόοδο του νησιού του. Όσοι τον γνωρίζαμε και μας τιμούσε με την φιλία και την αγάπη του, αισθανόμαστε έντονα και με συγκίνηση την απώλειά του. Προσωπικά και εκ μέρους του Δήμου Θήρας, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του, τους φίλους του και τους συντοπίτες του. Καλό σου ταξίδι παπα-Ηλία! Θα σε θυμόμαστε με αγάπη!”, αναφέρει σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας.

Ο παπα-Ηλιάς ήταν επίσης πρόεδρος του πρωτοβάθμιου γεωργικού συνεταιρισμού της Θηρασιάς και αντιπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη