Απεβίωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός

Έφυγε από τη ζωή σήμερα (13/2) το πρωί, στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες εβδομάδες, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Γεννήθηκε το 1972 στη Ρόδο και κατάγονταν από τη Σύμη. Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως το 2013 και επανεξελέγη στο Συνέδριο του 2016. Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015. Στις 5 Νοεμβρίου 2016 ανέλαβε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Στις 29 Αυγούστου 2018 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019. Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Τετάρτη 15/2, ώρα 14.00, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη της Ρόδου.

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή
Η Ολομέλεια της Βουλής τίμησε σήμερα τη μνήμη του Νεκτάριου Σαντορινιού με ενός λεπτού σιγή. Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας αναφέρθηκε “στο ήθος, την πίστη, το θάρρος, τη μαχητικότητά του και το κοινοβουλευτικό του ήθος”, τονίζοντας ότι “ο Νεκτάριος Σαντορινιός, παρά την προσωπική περιπέτεια που τον ταλαιπωρούσε, έβαζε πάνω από όλα το καθήκον του προς τον κοινοβουλευτισμό και προς την ιδιαίτερη πατρίδα του”.

Αλ. Τσίπρας: Υπήρξε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς Ναυτιλίας
Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αποχαιρέτησε τον Νεκτάριο Σαντορινιό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. “Τα λόγια είναι φτωχά όταν πρόκειται να αποχαιρετήσεις έναν δικό σου άνθρωπο που φεύγει τόσο νωρίς. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπήρξε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς Ναυτιλίας. Πάνω από όλα όμως υπήρξε ένας σπάνιος άνθρωπος. Η απώλεια για όλους μας είναι μεγάλη”, αναφέρει στην ανάρτησή του ο κος Τσίπρας.

Συλλυπητήρια από τον Κυρ. Μητσοτάκη
“Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού. Ενός πολιτικού που υπηρέτησε με ευπρέπεια τον τόπο του, την παράταξή του και τη δημόσια ζωή, ιδίως στον τομέα της νησιωτικής πολιτικής”, αναφέρει, σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Νεκτάριου Σαντορινιού.

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου
Σε μήνυμά του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρει: “Με θλίψη πληροφορήθηκα τον πρόωρο θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού σε ηλικία μόλις 50 ετών. Έδινε τη μάχη της ζωής του με τόση αξιοπρέπεια που η είδηση του θανάτου του ομολογώ μας αιφνιδίασε. Ευπρεπής στην πολιτική και προσωπική του ζωή, ευπρεπής και στο τέλος.

Στον σύντομο σχετικά χρόνο της πολιτικής του διαδρομής διένυσε πολύ σημαντική απόσταση κερδίζοντας κατ’ επανάληψη την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του σε κρίσιμες περιόδους και την εμπιστοσύνη του πρώην Πρωθυπουργού που τον επέλεξε για μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας. Υπήρξε άξιος πολιτικός αντίπαλος, με τον οποίο μας χώριζε η πολιτική ταυτότητα του καθενός και μας ένωνε η αγάπη για τα νησιά.

Με θλίψη και σεβασμό απέναντι στην πρόωρη και άδικη απώλεια του Νεκτάριου, απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγο του Ματίνα, τα παιδιά του και όλη την οικογένειά του.”

Α. Σιγάλας: Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον Νεκτάριο Σαντορινιό
Στην απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, ο οποίος σε ανάρτησή του σημειώνει: “Έφυγε σήμερα πρόωρα από κοντά μας ο νησιώτης βουλευτής Νεκτάριος Σαντορινιός. Η απώλειά του στερεί από την Ελληνική Βουλή και από τα νησιά της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έναν αξιοπρεπή και σεμνό άνθρωπο, έναν μαχητικό και σοβαρό πολιτικό. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπήρξε βαθύς γνώστης των προβλημάτων του νησιωτικού χώρου και αγωνίστηκε ως υπουργός και βουλευτής για την εξεύρεση λύσεων, την ανάπτυξη των νησιών μας και τη βελτίωση της ζωής των νησιωτών. Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του, στους φίλους του και στον πολιτικό χώρο στον οποίο άνηκε”.

Ν. Ζώρζος: Τον αποχωρίζομαι ως Δημόσιον Άνδρα ευεργετούντα τον τόπο και ως φίλο
Για τον Νεκτάριο Σαντορινιό έγραψε σε ανάρτησή του και ο πρώην Δήμαρχος Θήρας και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας Νίκος Ζώρζος: “Με τον Νεκτάριο Σαντορινιό γνωριστήκαμε στον κοινό δρόμο υπηρέτησης των Δημοσίων Πραγμάτων. Ειλικρινής, ανιδιοτελής, ευπροσήγορος, συνεπής στο καθήκον, κέρδιζε την αγάπη και την εκτίμηση. Τον αποχωρίζομαι ως Δημόσιον Άνδρα ευεργετούντα τον τόπο και ως φίλο. Άλλωστε και την ιδιαιτέρα μου πατρίδα αισθανόμενος προς αυτήν οφειλή, ευεργέτησε. Στην οικογένεια του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια”.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη