Απευθείας σύνδεση της Σαντορίνης με οκτώ ευρωπαϊκούς προορισμούς με τα φτερά της Aegean

Νέα δεδομένα για την τουριστική κίνηση της Σαντορίνης διαμορφώνονται για την επόμενη τουριστική περίοδο από την απόφαση της Aegean να ξεκινήσει απευθείας πτήσεις προς οκτώ προορισμούς σε έξι ευρωπαϊκές χώρες από τη νέα της βάση που θα λειτουργήσει στο νησί, μία από τις τρεις νέες που έρχονται να προστεθούν στις τέσσερις υπάρχουσες βάσεις της εταιρείας στην περιφέρεια.

Η Aegean με βάση τη Σαντορίνη θα πετάει από και προς Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ελβετία. Πιο συγκεκριμένα, θα εκτελούνται δρομολόγια από και προς το Μιλάνο, τη Ρώμη, τη Βενετία, το Λονδίνο, το Μόναχο, το Παρίσι, τη Μαδρίτη και τη Ζυρίχη.

Η δραστηριοποίηση από την περιφέρεια από και προς το εξωτερικό προγραμματίζεται να ξεκινήσει με αφετηρία το Μάιο και τον Ιούνιο του 2021, αλλά είναι ήδη προς διάθεση στα συστήματα κρατήσεων, προκειμένου να υποστηριχθεί η πρόσβαση στους προορισμούς, αλλά και να δώσει η εταιρεία την ευκαιρία στους επιβάτες να εκμεταλλευτούν τις “early booking” προσφορές από τα κατά τόπους καταλύματα.

Η οριστικοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου, οπότε και εκτιμάται ότι θα έχουν προσδιοριστεί οι όποιες κοινές Ευρωπαϊκές συνθήκες ελέγχων μετάβασης από χώρα σε χώρα, οπού αυτό κρίνεται αναγκαίο, αλλά και θα έχει προχωρήσει η 1η φάση εμβολιασμών.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας δήλωσε: “Χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή της Aegean, πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες και ελπίζουμε ότι την επόμενη τουριστική περίοδο, όταν θα έχουν εκλείψει οι σημερινές δυσμενείς συνθήκες, η Σαντορίνη θα “απογειωθεί” τουριστικά”.

Καινούρια περιφερειακή βάση της Aegean θα αποκτήσει και η Μύκονος. Από το νησί των ανέμων θα εξυπηρετούνται οκτώ προορισμοί (Μιλάνο, Ρώμη, Βενετία, Νάπολη, Παρίσι, Λυών, Μαδρίτη και Ζυρίχη) σε τέσσερις χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία).

“Διαχρονικός στόχος της Aegean αποτελεί η ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, η στήριξη των τοπικών κοινωνιών και η ενίσχυση του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, τους εγχώριους παράγοντες του ξενοδοχειακού και τουριστικού κλάδου και φυσικά τις τοπικές αρχές, προκειμένου να ενισχύσει την ελκυστικότητα των ελληνικών προορισμών, τόσο σε παραδοσιακές αγορές όσο και σε νέες” σημειώνει με ανακοίνωσή της η εταιρεία.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη