Από Φρανκφούρτη η πρώτη φετινή πτήση εξωτερικού στη Σαντορίνη

Η πρώτη για φέτος πτήση από το εξωτερικό προσγειώθηκε σήμερα Σάββατο 3/4 στις 16:41 στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης. Πρόκειται για πτήση της Lufthansa από Φρανκφούρτη, η οποία, όπως είπε ο Αερολιμενάρχης Δημήτρης Γάκης στο Atlantea, μετέφερε 30 άτομα, εκ των οποίων κάποια προέρχονταν από δύο άλλες πτήσεις της εταιρείας που είχαν ακυρωθεί μέσα στην εβδομάδα.

Η άφιξη έγινε γνωστή από ανάρτηση του κου Γάκη στο Facebook, όπου μεταξύ άλλων σημείωνε: “Ευχόμαστε πρώτα ασφάλεια, υγεία και με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα να υποδεχτούμε περισσότερες πτήσεις εξωτερικού και από πολλούς νέους προορισμούς”.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την notam που ισχύει για διεθνείς αφίξεις έως 5/4, όλοι οι επιβάτες πτήσεων εξωτερικού εισέρχονται στη χώρα μόνο με αρνητικό PCR τεστ που έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Δειγματοληπτικά γίνεται και rapid test κατά την άφιξή τους, βάσει της Passenger Locator Form (PLF) που έχουν συμπληρώσει υποχρεωτικά. Όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην χώρα μας από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους.

Στους επιβάτες από Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πέραν των παραπάνω, είναι υποχρεωτικό το rapid test κατά την άφιξή τους και απαιτείται αρνητικό PCR τεστ στο τέλος της 7ήμερης καραντίνας, προκειμένου να γίνει η άρση της.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη