Από νωρίς και με βάση το διαδίκτυο η επικοινωνιακή καμπάνια του ΕΟΤ για το 2014

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη

Στα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα της φετινής χρονιάς αλλά και στο σχέδιο για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού το 2014, αναφέρθηκε η Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, σε εκδήλωση για την παρουσίαση της επικοινωνιακής καμπάνιας του ΕΟΤ, σήμερα (16/10) στην Αθήνα.

Η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι μέχρι στιγμής, τα επίσημα στοιχεία για τον τουρισμό δείχνουν το ταξιδιωτικό ισοζύγιο να έχει πλεόνασμα 579 εκ ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 30,4% σε σχέση με το 2012. Φέτος την χώρα μας επισκέφθηκαν μέχρι στιγμής 760.000 περισσότεροι τουρίστες σε σχέση με πέρυσι, εμφανίζοντας αύξηση κατά 11% σε σύγκριση με το 2012. Ενώ τα έσοδα οχταμήνου του 2013 εμφανίζουν αύξηση 17,9% σε σχέση με το 2012.

Η αύξηση αυτή, είπε η κυρία Κεφαλογιάννη, δεν έγινε τυχαία, ούτε η διαφημιστική καμπάνια της χώρας κόστισε πολλά χρήματα, αλλά στηρίχτηκε σε ένα συγκεκριμένο στρατηγικό πλάνο, πάνω σε τέσσερις άξονες: α) στην αποκατάσταση της εικόνας στο εξωτερικό, β) στις στοχευμένες θεσμικές παρεμβάσεις που έγιναν με το νέο τουριστικό νόμο, γ) στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και δ) στην εκπόνηση ενός συγκροτημένου σχεδίου, με άξονα το παγκόσμιο brand name Ελλάδα.

Η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι και τη νέα χρονιά η χώρα θα ακολουθήσει τη “συνταγή” που έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και υπογράμμισε ότι κεντρική κατεύθυνση είναι η σύνδεση του τουρισμού με την παραγωγή, την ιστορία, τον πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα. Επεσήμανε ακόμη ότι είναι σε εξέλιξη οι επικοινωνιακές δράσεις για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, μέχρι το τέλος του έτους. Τα διαφημιστικά προγράμματα για το 2014 και τα προγράμματα προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού, μέσω διαδικτύου. Επίσης τόνισε ότι αναπτύσσονται ειδικές δράσεις και πρωτοβουλίες στο εξωτερικό, σχετικά με την ανακάλυψη και εξερεύνηση της “secret Greece”.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κος Πάνος Λειβαδάς εστίασε στη σημασία του διαδικτύου για την προβολή του Ελληνικού Τουρισμού και τη διείσδυσή του στις ξένες αγορές.

“Το ιδανικό επικοινωνιακό όχημα το οποίο συγκεντρώνει σύμφωνα με τους ειδικούς, όλα τα προαπαιτούμενα για το τουριστικό μάρκετινγκ στη σύγχρονη εποχή, είναι το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όλα τα εργαλεία της τεχνολογίας στην επικοινωνίας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Λειβαδάς και πρόσθεσε: “Η σύγχρονη τεχνολογία διευκολύνει τον δυνητικό τουρίστα σε όλα τα στάδια του ταξιδιού, τόσο από το πρώϊμο στάδιο έρευνας για επιλογή προορισμού διακοπών, όσο και για την διάχυση των εμπειριών του κατά το στάδιο των διακοπών και μετά την επιστροφή στη χώρα του”.

Η παρουσίαση σε μορφή διαφανειών pdf είναι διαθέσιμη εδώ: parousiasi_tourismou_16okt13

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη