Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/ETIENNE LAURENT

Στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών, ο οποίος θα γίνει με τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών και θα χρησιμοποιηθεί γι’ αυτόν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, είπε απόψε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο Υπουργός Υγείας υπενθύμισε ότι αύριο, Πέμπτη 10/6, ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 25-29 ετών για όλα τα εμβόλια που προορίζονται για αυτή την ηλικία (Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson). Πρόσθεσε δε ότι συνολικά ανοίγουν 420.340 νέα ραντεβού από τα οποία τα 240.000 αφορούν το εμβόλιο της Pfizer, τα 96.300 της Johnson & Johnson και τα 84.000 το εμβόλιο της Moderna.

Διαφήμιση

Αναφερόμενος στην πορεία της επιδημίας, ο κος Κικίλιας είπε ότι ο δείκτης θετικότητας έχει πέσει στο 2,5% την τελευταία εβδομάδα και ότι ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος δείκτης κρουσμάτων ανά ημέρα είναι 1.056 κρούσματα. Επίσης επισήμανε ότι ο μέσος ηλικιακός όρος των νέων κρουσμάτων μειώνεται συνεχώς και πλέον είναι τα 36 έτη. Σημείωσε επίσης πως όλες οι περιφέρειες της χώρας καταγραφούν μείωση κρουσμάτων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η επιδημία έχει τελειώσει.

Τέλος, είπε ότι θα στηριχθούν οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας και ειδικά όσοι εργάζονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, καθώς έχει παρατηρηθεί διεθνώς ότι δοκιμάστηκε η ψυχική τους υγεία και αρκετοί από αυτούς βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here