Ηχόραμα “Από τη Λέσβο στη Σαντορίνη” την Παρασκευή στον Πύργο

Ένα οδοιπορικό στα νησιά των ηφαιστείων - Μια "συνομιλία" της φωτογραφίας με τη μουσική και τον ποιητικό λόγο

Μια διαφορετική εκδήλωση, ένα ονειρικό ταξίδι στα πιο όμορφα ηφαιστειογενή νησιά του Αιγαίου και τους γεωλογικούς θησαυρούς που δημιούργησε η ηφαιστειότητα από τα βάθη του γεωλογικού χρόνου έως σήμερα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν την Παρασκευή 20/9, ώρα 19:30, στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Εκεί θα προβληθεί το ηχόραμα “Από τη Λέσβο στη Σαντορίνη – ένα οδοιπορικό στα νησιά των ηφαιστείων”.

Καλντέρες, ηφαίστεια, οικισμοί, οινοποιεία, προϊόντα, αμπελώνες, στιγμιότυπα από τη ζωή στα δυο νησιά, όπως τρύγος, καλλιέργειες στα ηφαιστειακά πετρώματα, γιορτές και πανηγύρια προβάλλονται μέσα από τις 600 και πλέον φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη που προβάλλονται σε μεγάλη οθόνη από προβολέα υψηλής ανάλυσης.

Η μουσική, που με τον λυρισμό της εμπνέει ευγένεια και ποιότητα συναισθημάτων, είναι του Ηλία Ανδριόπουλου. Το ηχόραμα πλαισιώνει με την κιθάρα του ο Γιώργος Αθανασακόπουλος, ενώ τα τραγούδια ερμηνεύει η Δέσποινα Κριμπά.

Ακούγονται οι ηθοποιοί Γρηγόρης Βαλτινός και Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος σε κείμενα του Πάνου Θεοδωρίδη (με αγγλικούς υπότιτλους).

Την εκδήλωση παρουσιάζει η ηθοποιός Όλγα Νικολαΐδου.

Για μια ώρα το κοινό θα ταξιδέψει σε γνωστά και άγνωστα σημεία και θα ανακαλύψει κρυμμένες ομορφιές, που δημιουργούν ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό από εικόνες, ενώνοντας τοπία και μνημεία των κρυμμένων ηφαιστειακών σχηματισμών και ηφαιστειακών τόπων.

Παρασκευή 20/9 | Ώρα: 19:30 | Κεντρική πλατεία Πύργου | Είσοδος ελεύθερη
Συνδιοργάνωση: Δήμος Θήρας, Γεωθήρα, Εστία Πύργου

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη