Από τις Κυκλάδες ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στον φετινό διαγωνισμό European Young Chef

Με ένα μυκονιάτικο πιάτο και με τον νέο Σεφ Δημήτρη Μαυρόπουλο θα πάρει μέρος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον φετινό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μαγειρικής “Young European Chef Awards”, που θα διεξαχθεί στη βόρεια Περιφέρεια της Γαλλίας Hauts-de-France, στην πόλη Le Touquet, στις 20-24 Νοεμβρίου 2023. Η επιλογή έγινε μετά από κατά τόπους αξιολόγηση από κριτές της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου-Κυκλάδων.

Μέντορας του Δημήτρη Μαυρόπουλου σε αυτό το ταξίδι θα είναι ο Σεφ Παναγιώτης Μαινάρδος, ιδιοκτήτης του εστιατορίου στη Μύκονο όπου εργάζεται ο ίδιος.

Ο Δημήτρης Μαυρόπουλος επί το έργον

“Συνεχίζουμε τη συμμετοχή μας στον Ευρωπαϊκό Θεσμό του European Young Chef Award, διότι πέρα από τις υψηλές διακρίσεις που έχει κατακτήσει η Περιφέρειά μας μέχρι τώρα, παραμένει προσηλωμένος στον στόχο της διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό μέσω της γαστρονομίας” δήλωσε μεταξύ άλλων από την Μύκονο, όπου έγινε η παρουσίαση και ανακοίνωση του πιάτου, ο Φιλήμονας Ζαννετίδης, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος του Πρωτογενούς Τομέα. Πράγματι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει κατακτήσει ήδη τέσσερα βραβεία στον διαγωνισμό, δύο χρυσά και δύο αργυρά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, Νίκος Χριστοφόρου, τόνισε τη στενή συνεργασία του φορέα που εκπροσωπεί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατά τα τελευταία έτη, με κοινό στόχο την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και των νέων ταλέντων. Για τη φετινή επιλογή εξηγεί ότι επελέγη ένα καθαρά μυκονιάτικο πιάτο βγαλμένο μέσα από την παράδοση του νησιού.

Παρών στην παρουσίαση του πιάτου ήταν και o Στέλιος Μπρίγγος, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κυκλάδων, ο οποίος ανέφερε: “Στον διαγωνισμό αυτό, παρουσιάζεται ένα πιάτο που συνδυάζει την παράδοση με τους νεωτερισμούς της γαστρονομίας, αναδεικνύοντας τις γεύσεις του παρελθόντος, με στοιχεία της σύγχρονης κουλτούρας.

Στο πιάτο, επιδιώκεται να αποτιμηθεί φόρος τιμής στην παράδοση και τις αυθεντικές γεύσεις του παρελθόντος. Χρησιμοποιώντας παραδοσιακά υλικά και τεχνικές μαγειρικής που έχουν κληρονομηθεί από γενιά σε γενιά και έχουν εξελιχθεί παραμένοντας πίστες στις γεύσεις που πρέπει να αποδώσουν. Ταυτόχρονα, όμως, ενσωματώνονται νεωτεριστικά στοιχεία που αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία της σύγχρονης κουζίνας.

Ένας από τους στόχους της όλης προσπάθειας με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου Κυκλάδων είναι η προώθηση της τοπικής παραγωγής και των τοπικών προϊόντων. Χρησιμοποιώντας μόνο φρέσκα και ποιοτικά υλικά που προέρχονται από την Μύκονο, σε ένα πιάτο κατεξοχήν παραδοσιακού πανηγυριού, εύχομαι στον νικητή του διαγωνισμού που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια μας καλή επιτυχία”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη