15.3 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Από το Σάββατο 21/6 σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Φηρά

Share

Από το Σάββατο 21 Ιουνίου και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα ισχύσουν φέτος οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Δημοτική Κοινότητα Θήρας. Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή 18 ημέρες νωρίτερα από την αντίστοιχη ημερομηνία του 2013, καθώς η αυξημένη τουριστική κίνηση αλλά και το παράνομο παρκάρισμα αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στους κεντρικούς δρόμους έχουν δημιουργήσει έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ως εξής:

1. Μονοδρόμηση του περιφερειακού δρόμου Κοντοχωρίου και της περιοχής ρεμμάτων με κατεύθυνση προς βορρά (προς Οία). Η μονοδρόμηση ξεκινά από την οδό Δανέζη (super market Δακουτρός) μέχρι την διασταύρωση της οδού Ημεροβιγλίου-Πάνω Βουρβούλου.

2. Μονοδρόμηση του δρόμου Φηροστεφανίου με κατεύθυνση προς το κέντρο των Φηρών, από την διασταύρωση του Νηπιαγωγείου Φηρών ως την οδό Δανέζη (γωνία Pelican Travel).

3. Πεζοδρόμηση της οδού από το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας έως και την οδό Δανέζη (γωνία Pelican Travel).

4. Πεζοδρόμηση της οδού Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού από το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας έως την Μητρόπολη (ξενοδοχείο Ατλαντίς).

Η κίνηση των οχημάτων τροφοδοσίας στον πεζόδρομο θα γίνεται μόνο τις ώρες που καθορίζονται από την 249/2011 Κανονιστική Απόφαση Δήμου Θήρας, κατόπιν ειδικής άδειας και συγκεκριμένα 6-11 το πρωί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει αν πάψει το καθεστώς “ασυλίας” και απαγορευθεί η στάθμευση στην πλατεία των Φηρών των πάσης φύσεως διτρόχων που καταλαμβάνουν σημαντικό τμήμα της πλατείας όπου θα μπορούσαν να περπατούν και να κάθονται ντόπιοι και ξένοι.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 

 

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη