Αποδοτικός ο εθελοντικός καθαρισμός στις Αποθήκες Ακρωτηρίου

Υπάρχουν λύσεις για την ελάφρυνση του περιβάλλοντος και των θαλασσών από την ανθρώπινη αδιαφορία, όταν υπάρχουν στοχευόμενες ενέργειες

Απορρίμματα συνολικού βάρους 350 κιλών ανασύρθηκαν μέσα σε τέσσερις περίπου ώρες από τον βυθό και από την ακτή στην περιοχή Αποθήκες Ακρωτηρίου στην καλντέρα, στο πλαίσιο του εθελοντικού καθαρισμού που διοργάνωσε το “Dive In Action – Santorini Active Volcanic Environment” την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Στη δράση συμμετείχαν εθελοντικά έξι δύτες που έβγαλαν από τη θάλασσα παλιά δίχτυα και άλλα ογκώδη απορρίμματα. Έξι ακόμα άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και βοήθησαν στον παράκτιο καθαρισμό από πλαστικά και μικροπλαστικά αντικείμενα, από μέγεθος μισού εκατοστού και άνω. Έγινε ολοκληρωμένη καταγραφή και στη συνέχεια τα συγκεντρωμένα απορρίμματα μεταφέρθηκαν με αυτοκίνητο της δημοτικής επιχείρησης ΓΕΩΘΗΡΑ σε χωματερή και ανακύκλωση.

Νωρίτερα έγινε ενημέρωση στην ομάδα και τους εθελοντές, για την πρόληψη της ρύπανσης των ακτών και της θάλασσας, τον περιορισμό στη χρήση των πλαστικών και των μιας χρήσης πλαστικών συσκευασιών, ενώ ακούστηκαν προτάσεις για την αποφυγή τους. Παράλληλα εκπαιδευτική ενημέρωση έγινε και σε πέντε μικρά παιδιά που παραβρέθηκαν με τους γονείς τους.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη