Κτήμα Αργυρού: Η απόφαση για τα κρασιά της φετινής εσοδείας

Χωρίς μια σειρά από σημαντικές ετικέτες του θα πορευτεί το Κτήμα Αργυρού για τα κρασιά εσοδείας 2021, καθώς το οινοποιείο έκρινε ότι η ποιότητα των σταφυλιών που είχε στη διάθεσή του δεν ήταν τέτοια που να ικανοποιεί τα αυστηρά κριτήρια παραγωγής και να εξασφαλίζει το ιδανικό αποτέλεσμα, κυρίως σε ετικέτες κρασιών με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.

Πιο συγκεκριμένα, δε θα κυκλοφορήσουν τα Cuvees Monsignori, Nykteri και Evdemon. Επίσης, δε θα κυκλοφορήσει το Aηδάνι, αλλά ούτε και First & Late Release Vinsantos, καθώς κανένα μέρος των σταφυλιών που τρυγήθηκαν δεν οδηγήθηκε σε διαδικασία λιασίματος. Τέλος, δε θα κυκλοφορήσει ούτε το Pure του “αδελφού” οινοποιείου Volcanic Slopes Vineyards.

Όπως εξηγεί ο οινοποιός Ματθαίος Αργυρός, η περίοδος ανάπτυξης του αμπελιού αλλά και η διαδικασία ωρίμασης του φρούτου ήταν εξαιρετικά δύσκολη, με ανομβρία και πολύ υψηλές θερμοκρασίες για παρατεταμένες περιόδους. Οι συνθήκες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και υψηλά επίπεδα σακχάρων, χαρακτηριστικά που μπορούν εύκολα να ξεγελάσουν. Όμως, η πυκνότητα και τα σάκχαρα δεν προήλθαν από μια αργή και ομαλή διαδικασία ωρίμασης, αλλά από την αφυδάτωση ενός όχι τέλεια ώριμου σταφυλιού. “Δουλέψαμε πάρα πολύ στο αμπέλι και, παρόλο που το 100% των κρασιών αυτών προέρχονται από ιδιόκτητους αμπελώνες, δεν καταφέραμε να φέρουμε το φρούτο εκεί που θέλαμε”, σημειώνει και συμπληρώνει:

“Τα σταφύλια αυτά μπορούν να δώσουν αρκετά καλά κρασιά, τα οποία μάλιστα θα είναι ευχάριστα στην νιότη τους. Όμως, στο Κτήμα Αργυρού, οι ετικέτες που αναφέρουμε παραπάνω γίνονται με δύο βασικά κριτήρια: την κορυφαία ποιότητα και την μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης – κριτήρια που δεν μπορούσαμε να καλύψουμε φέτος”.

Σύμφωνα με τον οινοποιό, τα καλά νέα είναι ότι η κλασική “Σαντορίνη” της φετινής εσοδείας θα είναι ενισχυμένη, καθώς το Κτήμα Αργυρού Ασύρτικο 2021 θα συμπεριλαμβάνει όλους τους αμπελώνες που άλλες χρονιές πήγαιναν σε Cuvees και Vinsanto. Άρα πιθανά μιλάμε για μια από τις καλύτερες εμφιαλώσεις στην ιστορία της ετικέτας. Σε αυτή της την εκδοχή, η εσοδεία του 2021 αναμένεται να δώσει όμορφες φιάλες, από την κυκλοφορία του κρασιού και για τα επόμενα 4-5 χρόνια.

“Στο Κτήμα Αργυρού μένουμε προσηλωμένοι στην ποιότητα. Και αποδεικνύουμε το πόσο σοβαρές είναι οι εμμονές μας με το τι είμαστε έτοιμοι να χάσουμε για αυτές”, καταλήγει ο Μ. Αργυρός.


Θυμίζουμε ότι τα κρασιά του Κτήματος Αργυρού είναι διαθέσιμα προς πώληση από το Atlantea eShop. Κλικ εδώ για να τα παραγγείλετε και σύντομα θα τα απολαμβάνετε στο ποτήρι σας!


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη