Μερική αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό

Αποκλιμάκωση των μέτρων για τον κορονοϊό ανακοίνωσε απόψε (27/1) ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, καθώς τον τελευταίο καιρό μειώνονται τα κρούσματα, ενώ αν και παραμένει η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας, το ισοζύγιο εισιτηρίων/εξιτηρίων από τα νοσοκομεία δείχνει ότι δεν βρίσκεται σε ανησυχητικό βαθμό.

Ο κος Πλεύρης ανακοίνωσε πως επανέρχεται η μουσική στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, ενώ απελευθερώνεται και το ωράριο, παραμένει ωστόσο η διασκέδαση μόνο με καθήμενους. Σημειώνεται πως η χαλάρωση των μέτρων θα ισχύει από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 31/1.

Ως προς τα μέτρα που ισχύουν στα γήπεδα είπε ότι παραμένουν προς το παρόν ως έχουν, όμως την επόμενη εβδομάδα θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας.

Τέλος, ανακοίνωσε ολιγοήμερη παράταση στον χρόνο λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, καθώς η πρόσφατη κακοκαιρία στέρησε την δυνατότητα σε πολλούς να εμβολιαστούν με την ενισχυτική δόση. Επομένως, όσων τα πιστοποιητικά εμβολιασμού έληγαν στις 31 Ιανουαρίου (στους 7 μήνες από τις δύο δόσεις ή στους 3 μήνες από το μονοδοσικό εμβόλιο), θα λήξουν στις 7 Φεβρουαρίου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη