Μήδεια: Απολογισμός δράσεων της Πυροσβεστικής στα νησιά του Ν. Αιγαίου

Φωτογραφία αρχείου Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας

Σε μερική επιφυλακή είχαν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου εν αναμονή της κακοκαιρίας Μήδεια που έπληξε και την περιοχή. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για το χρονικό διάστημα 14-18 Φεβρουαρίου, οι Υπηρεσίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα παρακάτω συμβάντα:

  • Στην Κάρπαθο απεγκλωβίστηκαν 4 ενήλικες και 1 παιδί στην περιοχή Λάστο, λόγω χιονόπτωσης, με επέμβαση δύο υπαλλήλων και ενός οχήματος. Επίσης, απεγκλωβίστηκαν 3 άτομα που επέβαιναν σε Ι.Χ. στην περιοχή Απέρι, λόγω έντονης χιονόπτωσης, η Υπηρεσία επενέβη με ένα όχημα και δύο υπαλλήλους.
  • Σε Κω, Σύρο και Σαντορίνη έγιναν κλήσεις για παροχές βοηθείας και κοπές δέντρων, ενώ σε Νάξο και Πάρο για μετακίνηση – αφαίρεση αντικειμένων που αποκολλήθηκαν λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Γενικότερα πέραν των συμβάντων, για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Νοτίου Αιγαίου, από τη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι σήμερα, έχει δεχθεί 24 κλήσεις και συγκεκριμένα:

  • 16 παροχές βοηθείας για απεγκλωβισμούς, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων
  • 4 αστικές πυρκαγιές και
  • 4 δασικές πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη