20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απολογισμός εξαμήνου και προγραμματισμός μελλοντικών δράσεων για τη Δημοτική Αρχή Θήρας

Share

Το απόγευμα της Παρασκευής 21/2 πραγματοποιήθηκε η πρώτη μετεκλογική συνάντηση των μελών και φίλων του συνδυασμού “Σαντορίνη – Θηρασιά, Ενότητα – Αλλαγή”, με αφορμή τη συμπλήρωση του πρώτου εξαμήνου της δημαρχιακής θητείας. Οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν για τα πεπραγμένα αλλά και τον προγραμματισμό των μελλοντικών δράσεων της Δημοτικής Αρχής από τον Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα, αλλά και από τους Αντιδημάρχους Σοφία Κίτσου, Γρηγόρη Μαντούση, Γιώργο Στεφανάκη και Σπύρο Δρόσο.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν είναι και αυτό της αποκομιδής των απορριμμάτων, την οποία, όπως είπε ο Δήμαρχος, θα αναλάβει εργολάβος από τον Μάιο, σε συνεργασία με προσωπικό του Δήμου που θα προσληφθεί με 8μηνες συμβάσεις. Από την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική παράταξη, δεν είναι ξεκάθαρο τι θα ισχύει από τις αρχές Μαρτίου που θα έχει λήξει και η παράταση της σύμβασης με τον τωρινό εργολάβο, μέχρι τον Μάιο που θα τεθεί σε εφαρμογή το παραπάνω μοντέλο. Σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων ο κος Σιγάλας επανέλαβε την πρόθεση κατασκευής μόνιμης μονάδας με ΣΔΙΤ και ενδιάμεσης λύσης στον ίδιο χώρο.

Ο κος Σιγάλας προανήγγειλε επίσης την άμεση παρουσία στον Αθηνιό μεικτού κλιμακίου από στελέχη του Δήμου, του Επαρχείου, της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου, που θα κάνουν ελέγχους για την πάταξη κάθε μορφής παραβατικότητας.

Επίσης, τη νεοσύστατη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Θήρας θα αναλάβει ο στενός του συνεργάτης Γιάννης Ευδαίμων, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας από τον Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Σαντορίνη – Θηρασιά, Ενότητα – Αλλαγή” αναφέρει τα παρακάτω:

“Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε εγκάρδια όλους τους συνεργάτες του, αιρετούς και μη, τους ειδικούς συμβούλους κυρίους Παναγιώτη Ρήγα, Γιάννη Λαμπράκη και Ζήση Δρόσο, καθώς και τον μελλοντικό Γενικό Γραμματέα του Δήμου Θήρας Γιάννη Ευδαίμωνα, για τις υπηρεσίες και το έργο τους. Συνεχάρη ιδιαιτέρως τους νέους για την εργατικότητα, τον ενθουσιασμό και τον δυναμισμό που επιδεικνύουν και για την αποφασιστικότητά τους να υπηρετήσουν με ανιδιοτέλεια και εντιμότητα το δημόσιο συμφέρον.

Στην ομιλία του ο κος Σιγάλας εστίασε σε ζητήματα καθημερινότητας και ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, αναφερόμενος ενδεικτικά στη σχολική στέγη, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το κυκλοφορικό, την καθαριότητα και την ασφάλεια. Ως προς τη συντήρηση των σχολείων, αναφέρθηκε στις μεγάλες ανάγκες και ελλείψεις που υπήρχαν και οι οποίες καλύφθηκαν εγκαίρως, σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς και στην έγκαιρη λειτουργία τριών νέων αιθουσών προσχολικής αγωγής για την κάλυψη των οξυμένων προβλημάτων στέγασης που αντιμετώπιζαν οι εκπαιδευτικές μονάδες του νησιού.

Για τη συνεργασία και συμβολή τους στην προώθηση και επίλυση των ζητημάτων των σχολείων, ο Δήμαρχος Θήρας ευχαρίστησε τους προέδρους των σχολικών επιτροπών κυρίους Δημήτρη Σιγάλα και Ζήση Δρόσο.

Στο ζήτημα της καθαριότητας, ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι την αποκομιδή των απορριμμάτων θα αναλάβει εργολάβος από τον προσεχή Μάιο και ο Δήμος Θήρας με 85 άτομα προσωπικό 8μηνων, αρχικά, συμβάσεων, θα αναλάβει τη σάρωση όλης της Σαντορίνης και Θηρασιάς.

Σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων, ο Δήμαρχος επανέλαβε την απόφαση της δημοτικής αρχής να κλείσει οριστικά τον σκουπιδότοπο που μας εκθέτει, λύνοντας το θέμα κατασκευάζοντας μόνιμη μονάδα με ΣΔΙΤ, και ενδιάμεση λύση στον ίδιο χώρο!

Στο θέμα της αστυνόμευσης και ασφάλειας ο Δήμαρχος Θήρας αναφέρθηκε στην αναμενόμενη αναβάθμιση του Α.Τ. Θήρας με την ίδρυση Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στο νησί μας, η οποία θα στελεχωθεί με περισσότερους των 80 ένστολων, την ίδρυση Τουριστικής αστυνομίας, ανακοινώνοντας παράλληλα την έναρξη λειτουργίας τις επόμενες κιόλας μέρες μεικτού κλιμακίου στον Αθηνιό, αποτελούμενο από στελέχη του Δήμου, του Επαρχείου, του Λιμεναρχείου και της Αστυνομίας με σκοπό τον αυστηρό έλεγχο στο Λιμάνι του Αθηνιού και τη πάταξη κάθε μορφής παραβατικότητας.

Ολοκληρώνοντας τον συνοπτικό απολογισμό του, ο Δήμαρχος Θήρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προετοιμασία και τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι στιγμής στο Δήμο Θήρας, χαρακτηρίζοντας συγκινητική την αποδοχή του έργου της δημοτικής αρχής εκ μέρους των πολιτών.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κος Σιγάλας αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του με τον Έπαρχο Θήρας Χαράλαμπο Δαρζέντα αλλά και την Περιφέρεια, ενώ ανακοίνωσε την συνέχεια ανάλογων συναντήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών και φίλων του συνδυασμού, με στόχο την καλύτερη δυνατή διοίκηση του Δήμου Θήρας και διαχείριση του νησιού, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας με τη ρύθμιση των ζητημάτων που απασχολούν τους δημότες.”

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη