ΔΕΥΑΘ: Απολογισμός ημερίδας “Stay & Save Water”

Την πρωτοβουλία της για την εξοικονόμηση του νερού στα τουριστικά καταλύματα της Σαντορίνης και της Θηρασιάς παρουσίασε η ΔΕΥΑΘ κατά την ενημερωτική ημερίδα με τίτλο “Stay & Save Water” που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/5. Η δράση εντάσσεται στην ευρύτερη ενημερωτική εκστρατεία της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. “Save Water”, που αποσκοπεί στην εκπαίδευση όλων των καταναλωτών, μικρών και μεγάλων, μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών, στην ορθολογική χρήση του νερού.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας ήταν:
▪ Η ενημερωτική εκστρατεία της ΔΕΥΑΘ με τίτλο “Save Water” και οι επιμέρους δράσεις που αυτή περιλαμβάνει.
▪ Τα υδατικά αποθέματα της Σαντορίνης και της Θηρασίας.
▪ Η δυναμική παραγωγικότητας αφαλατωμένου νερού και επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑΘ.
▪ Η εποχικότητα της Σαντορίνης και της Θηρασιάς και οι μεταβολές που αυτή συνεπάγεται στις καταναλώσεις νερού.
▪ Η αναγκαιότητα άμεσης ευαισθητοποίησης φορέων, επιχειρηματιών, κατοίκων και επισκεπτών για την προστασία του νερού.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Πέτρος Βαρελίδης, ο οποίος επικρότησε την πρωτοβουλία αυτή, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα να ακολουθήσουν και άλλες περιοχές το παράδειγμα της ΔΕΥΑΘ, με δεδομένο τον κίνδυνο που υπάρχει για το νερό και τη βιώσιμη διαχείρισή του τα τελευταία χρόνια. Δήλωσε δε ότι θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε εγχείρημα της ΔΕΥΑΘ ως υποστηρικτής και αρωγός.

Μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτισε και η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων.

Η Ειδική Σύμβουλος Διοίκησης της ΔΕΥΑΘ Ειρήνη Βλαβιανού παρουσίασε τις λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας “Stay & Save Water

Τοποθετήσεις έκαναν επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Ηλιόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων “Η Ατλαντίδα” Λευτέρης Αναπλιώτης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα να συστρατευθούν όλοι οι επιχειρηματίες του νησιού με αυτήν τη δράση.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Μανόλης Ορφανός ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των καταλυμάτων που παρά το επιβαρυμένο τους πρόγραμμα κατάφεραν να δώσουν το “παρών” στην ημερίδα. Στη συζήτηση που ακολούθησε απάντησε σε όλες τις απορίες που προέκυψαν και υπογράμμισε τη σημαντικότητα αυτής της συνεργασίας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των καταλυμάτων παρέλαβαν τα υλικά της καμπάνιας “Stay & Save Water”, τα οποία πλέον φιλοξενούνται στις επιχειρήσεις τους προς ενημέρωση των πελατών τους.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη