Απόπειρες εξαπάτησης και απόσπασης χρηματικών ποσών από καταλυματίες

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων ενημερώνει και προειδοποιεί τα μέλη της για συνεχιζόμενες προσπάθειες απατεώνων για εξαπάτηση και απόσπαση χρηματικών ποσών από ιδιοκτήτες καταλυμάτων.

Η διαδικασία περιγράφεται ως εξής:

Άνδρας τηλεφωνεί (συνήθως από τον αριθμό 2821031577 ή 6949359989) και συστήνεται ως στέλεχος γνωστής τράπεζας ή ως γραφείο επιδοτήσεων κλπ. Ενημερώνει το υποψήφιο θύμα ότι έχει να λάβει επιδότηση από το ΕΣΠΑ, ότι λήγει η προθεσμία και πρέπει να στείλει χρήματα (συνήθως 2.000€) μέσω Western Union ή με έμβασμα τραπέζης, για να εξασφαλίσει τη λήψη της χρηματοδότησης. Για να γίνει περισσότερο πειστικός, αναφέρει ονόματα γνωστών ατόμων του κλάδου, όπως πχ. προέδρους Σωματείων ή άλλους καταλυματίες, ότι τάχα έχουν ενημερωθεί ή έχουν επιδοτηθεί ήδη με τη διαδικασία που περιγράφει. Όλα αυτά είναι ψέματα, με μοναδικό στόχο να γίνει πιστευτός και πείσει το θύμα να του στείλει με κάποιο τρόπο χρήματα.

Σε ανάλογη περίπτωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων ζητά από τα μέλη της να ενημερώσουν αμέσως τον σύλλογό τους, να μη δώσουν τα χρήματα και να κάνουν αναφορά στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη