Απορρίφθηκε η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για το Γ.Ν. Θήρας

Όπως έκανε γνωστό ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, η τροπολογία που είχε καταθέσει στη βουλή μαζί με τους βουλευτές Ανδρέα Ξανθό, Παύλο Πολάκη και Ανδρέα Μιχαηλίδη, με την οποία ζητούσαν μεταξύ άλλων την εξομοίωση του μισθολογίου των γιατρών της ΑΕΜΥ με το ισχύον μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ, απορρίφθηκε από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

“Η απόρριψη της τροπολογίας σε συνδυασμό με τις τρέχουσες εξελίξεις στο νοσοκομείο που παραμένει για ένα τρίμηνο χωρίς διοικητή και με τη συνεχιζόμενη αποχώρηση γιατρών ειδικοτήτων, δημιουργεί βαθμιαία εικόνα απαξίωσης και εγκατάλειψης αυτής καθεαυτής της λειτουργίας και της ύπαρξης του ως δευτεροβάθμιας υγειονομικής δομής δημόσιου χαρακτήρα” σχολιάζει ο κος Συρμαλένιος, καταλογίζοντας τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς, τους οποίους καλεί να αφυπνιστούν “εφόσον πραγματικά επιθυμούν να λειτουργεί στο νησί ένα δημόσιο νοσοκομείο που εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2016 με τους αγώνες και τη θέληση του θηραϊκού λαού”.

“Η τροπολογία απορρίφθηκε, όμως παραμένει πάντα στο προσκήνιο για να επανέλθει σε οποιοδήποτε προσεχές νομοσχέδιο. Αν πραγματικά το πιστεύουν ο δήμος, το επαρχείο, η τοπική κοινωνία της Σαντορίνης, ιδού η Ρόδος… Εμείς θα είμαστε εδώ για να το στηρίξουμε εμπράκτως, όπως άλλωστε κάναμε μέχρι τώρα. Στο κάτω κάτω, δεν μπορούμε να εκθειάζουμε εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, το δημόσιο σύστημα υγείας και ταυτόχρονα να σφυρίζουμε αδιάφορα στη δική μας περίπτωση…” καταλήγει ο κος Συρμαλένιος.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη