Αποσύρεται το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού

Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει, για εμπορικούς λόγους, από την πώληση το εμβόλιo Vaxzevria κατά της Covid-19, ένα από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν στην αγορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

“Με το δεδομένο της ανάπτυξης πολλών εμβολίων κατά της Covid-19, υπάρχει υπερπληθώρα εμβολίων κατά διαφόρων παραλλαγών του ιού, με αποτέλεσμα την πτώση της ζήτησης”, εξηγεί στην ανακοίνωσή της η AstraZeneca.

“Σύμφωνα με ανεξάρτητες εκτιμήσεις, μόνο κατά το πρώτο έτος χρήσης του εμβολίου σώθηκαν πάνω από 6,5 εκατομμύρια ζωές και παρασχέθηκαν πάνω από 3 δισεκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως”, αναφέρει στην ανακοίνωση της η εταιρεία και προσθέτει:

“Οι προσπάθειές μας έχουν αναγνωριστεί από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και θεωρούνται ευρέως ως κρίσιμο στοιχείο για τον τερματισμό της παγκόσμιας πανδημίας. Τώρα θα συνεργαστούμε με τις ρυθμιστικές αρχές και τους εταίρους μας για να ευθυγραμμιστούμε σε μια σαφή πορεία προς τα εμπρός για να ολοκληρώσουμε αυτό το κεφάλαιο και τη σημαντική συμβολή μας στην πανδημία της Covid-19”.

Αν και το εμβόλιο βρέθηκε να είναι συνολικά ασφαλές και αποτελεσματικό, ενέχει τον κίνδυνο μιας σπάνιας αλλά σοβαρής παρενέργειας, γνωστής ως θρόμβωση με θρομβοπενία ή TTS. Το σπάνιο σύνδρομο εμφανίστηκε σε περίπου δύο έως τρία άτομα ανά 100.000 που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και The Guardian

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη