Αποτελέσματα 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Διηγήματος για μαθητές Λυκείων Θήρας και Θηρασίας

Θέμα του διαγωνισμού: "Αναζητώντας τη Θήρα στη Σελήνη"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός διηγήματος που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τη Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, για μαθητές που φοίτησαν στα Λύκεια Θήρας και Θηρασίας κατά το σχολικό έτος 2020-2021, με θέμα “Αναζητώντας τη Θήρα στη Σελήνη”.

Αφού εξέτασε τα υποβληθέντα διηγήματα ως προς την περιεκτικότητα και αρτιότητα της αφήγησης, την πρωτοτυπία τους και την επιτυχή σύνδεσή τους με το θέμα, η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού ομόφωνα αποφάσισε να απονείμει:

1ο Βραβείο στο διήγημα “Η πτώση”, της Θεώνης Μωραΐτου, μαθήτριας της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου Θήρας, το οποίο διακρίθηκε για την ιδιαίτερα πρωτότυπη σύλληψη, την πλούσια φαντασία, τον εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό και το πλήθος των ευρημάτων στην αφήγηση.

2ο Βραβείο στο διήγημα “Η στιγμή της Θήρας”, της Μαριλένας Σαββίδου, μαθήτριας του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Θήρας, το οποίο διακρίθηκε για την αφηγηματική έντασή του, τις εύστοχες περιγραφές του και την ξεχωριστή δομή της ιστορίας, ως την κορύφωσή της και την ανατροπή.

3ο Βραβείο στο διήγημα “Ο Θήρας στη Σελήνη”, του Eυάγγελου Λοξόπουλου, μαθητή της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Θήρας, το οποίο διακρίθηκε για το σφιχτά δομημένο πλαίσιό του, τις προσεγμένες ιστορικές αναφορές και τους ζωντανούς διαλόγους του.

Τα παραπάνω διηγήματα θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο της Θηραϊκής Εταιρείας και θα αναδημοσιευτούν σε λογοτεχνικούς ιστότοπους και τοπικά ΜΜΕ. Στους συγγραφείς των τριών βραβευθέντων διηγημάτων θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση καθώς και τα δώρα που προβλέπονται στην προκήρυξη του διαγωνισμού (laptop/tablet), ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν δίπλωμα-έπαινο συμμετοχής. Η απονομή των επαίνων/διπλωμάτων και των δώρων θα γίνει στο περιθώριο ειδικής εκδήλωσης προς τιμήν του αείμνηστου ιδρυτή της Θηραϊκής Εταιρείας, Αντώνη Κονταράτου, που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στη Σαντορίνη, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Η Κριτική Επιτροπή συγχαίρει όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν, για την προσπάθειά τους και τον ευρηματικό τρόπο που προσέγγισαν το θέμα του διαγωνισμού, καθώς και τη Θηραϊκή Εταιρεία για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, με την ευχή ο θεσμός του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Διηγήματος για μαθητές Λυκείων Θήρας και Θηρασίας να καθιερωθεί σε ετήσια βάση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών συγχαίρει με τη σειρά του τις μαθήτριες και τον μαθητή που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, αλλά και όλες-όλους τους συμμετέχοντες. Επίσης, ευχαριστεί τα μέλη της κριτικής επιτροπής, κυρίες Χαριτίνη Βαζαίου, Ιφιγένεια Γεωργιάδου, Καδιώ Κολύμβα, Αλεξάνδρα Λειβαδίτου και Μαρία Μαυρικάκη, για την πρόθυμη ανταπόκρισή τους και πολύτιμη συμβολή τους σε αυτή την πρώτη προσπάθεια ανάδειξης του λογοτεχνικού ταλέντου των μαθητών Θήρας και Θηρασίας, τον Ξενοφώντα Φύτρο που συντόνισε το διαγωνισμό, καθώς και όσους βοήθησαν στη διεξαγωγή του, και τέλος τη Villa Murat για την ευγενική χορηγία των δώρων των νικητών.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη